petak 14. decembar 2007.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Razbili smo Borac iz inata!

Trener Zvezde Aleksandar Janković o pritiscima na klub

Razbili smo Borac iz inata!

Ono što nije bilo karakteristično za „crveno-bele“ u tekućoj sezoni dogodilo se drugi put ove jeseni - konačno je proradila Zvezdina mašinerija! Čačanski Borac je pretio da će sa prazne „Marakane“ otići bar neporažen, ali su „zebre“ otišle kući sa četiri komada u mreži, jednim manje nego Smederevo (5:2) mesec dana ranije...

- Pre svega, raduje me dobra igra. Ipak, suština su bodovi, koje treba osvajati do zimske pauze. Ne treba misliti da smo odigrali baš blistavo, ali igrali smo dosta kvalitetno, agresivno i čak napravili više prilika nego u Smederevu, a ta utakmica nam je do sada bila reper - kaže trener Aleksandar Janković.

Prazne tribine nisu demoralisale fudbalere srpskog šampiona.

- Zvezda je sa svih strana pod velikom presijom, ali prvotimci guraju klub napred! U srpskom mentalitetu inat je vrlo bitna stavka i mi se jednostavno ne damo - naglašava Janković.

„Crveno-beli“ će sutra u Novom Sadu imati protiv sebe i pun stadion, budući da su cene karata za duel sa Vojvodinom svega 50 dinara.

- Trenira ih Ivica Brzić, iskusan trener, koga poštujem. Imaju i igrača koji je obeležio jesenji šampionat Gojka Kačara. Novosađani se više i ne mogu nazvati iznenađenjem, oni su sa punim pravom u vrhu tabele. Ipak, želimo da u dobrom raspoloženju otputujemo na megdan Bragi u Portugaliji.

Jankovića ne brine statistika lidera na tabeli, koja kaže da je Partizan na kraju sezone nikada nije ispustio naslov jesenjeg prvaka.

- Tradicije i postoje da bi se rušile - završio je trener Zvezde.