petak 14. decembar 2007.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Penzioner ubijen u svom dvorištu

Stojan Vlajić (75) pronađen mrtav u selu Suvi Do kod Žagubice

Penzioner ubijen u svom dvorištu

ŽAGUBICA - U selu Suvi Do kod Žagubice, u četvrtak je sahranjen meštanin Stojan Vlajić (75), čije je beživotno telo pronađeno dva dana ranije u dvorištu njegove porodične kuće. Kako se navodi u zvaničnom saopštenju Policijske uprave Požarevac, nepoznati ubica likvidirao je Vlajića tako što mu je pucao u glavu iz vatrenog oružja, a onda je neprimećen pobegao u nepoznatom pravcu. Više podataka o okolnostima i motivima ovog zločina biće poznato po okončanju istražnog postupka, koji je još uvek u toku. Prema tvrdnjama meštana Suvog Dola, Vlajić je bio pošten i miroljubiv čovek, koji se nikome nije zamerio, zbog čega ih je njegova pogibija potresla i zapanjila.

- Stojan je bio penzionisani trgovac, i živeo je sam u svojoj kući, pošto mu je supruga preminula pre nekoliko godina. Kćerka mu je udata i živi u Negotinu, a sin i snaha već godinama rade u Austriji - pričaju meštani. Oni navode da je Vlajić likvidiran ispred kuće, u dvorištu u kome je pronađen u kućnim papučama. „Verovatno ga je neko pozvao s kapije, a onda pucao u njega, iz nama nepoznatog razloga. Iako su Vlajići bili imućna porodica, ništa iz kuće nije odneto, čak je i Stojanova poslednja penzija ostala nedirnuta“, kaže jedna meštanka. Pretpostavlja se da je prošlo oko tri dana dok komšije nisu primetile Stojanov nestanak, a onda otkrile njegovo telo pred kućnim pragom. Kobne večeri pucnjavu niko nije čuo, najverovatnije zbog lajanja Stojanovih pasa, jer ih je imao nekoliko u dvorištu.

Ovo je drugo ubistvo koje se desilo u Suvom Dolu za poslednjih godinu i po dana. Prethodno je počinio Radiša Jokić (50), koji je 8. aprila prošle godine na smrt pretukao svoju suprugu Lelu Jokić (40), rodom iz Kučeva, zbog čega se protiv njega trenutno vodi proces u Okružnom sudu u Požarevcu. Prema tvrdnjama meštana, u Suvom Dolu ubistva već godinama nisu retkost. Pre nekoliko godina, posle svađe u seoskoj kafani, došlo je do obračuna noževima, u kome je stradao jedan meštanin, a desila su se i dva zločina u kojima su sinovi ubili svoje očeve.