petak 14. decembar 2007.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Ne treba žuriti, ima vremena

Predsednik SO LJupko Petrović tvrdi da će selektor biti izabran u zadatom roku

Ne treba žuriti, ima vremena

Sedam dana posle otpuštanja Havijera Klementea, Stručni odbor Fudbalskog saveza Srbije i dalje nije uzeo u razmatranje spisak kandidata za novog selektora. Krajnje čudno, imajući u vidu da rok do kada treba da predlože kandidate za novog selektora ističe u utorak, 18. decembra. Ako je suditi prema rečima predsednika SO LJupka Petrovića, članovi ovog tela FSS još nisu ni razmišljali o novom selektoru!

- Nemam pojma dokle se stiglo sa izborom selektora jer sam proteklih dana bio zauzet oko predavanja na trenerskoj školi na Dojranu. Videćemo narednih dana, ali iskren da budem, nisam u proteklom periodu razmišljao o novom selektoru - kaže za Glas LJupko Petrović.

Vreme ističe, Skupština FSS je blizu, a predsednik Stručnog odbora poručuje da ima još vremena.

- I SO i Savez imaju podjednak stav kada je reč o izboru novog selektora. Ne treba žuriti jer ima još vremena, a ja sam uveren da ćemo dobiti selektora u zacrtanom roku. Predstoji nam narednih dana sastanak SO, ali još ne mogu da vam potvrdim kada će do njega doći.

Petrovićev kolega u SO potpredsednik Mihajlo Ivanović izjasnio se nedavno za LJubišu Tumbakovića. Predsednik SO, međutim, spušta loptu na zemlju i tvrdi da svako ima pravo na svoje mišljenje.

- To je Mikijevo mišljenje. On ima pravo na to kao i svaki član SO, a da li će Tumbaković ući u uži izbor, videćemo tek posle sastanka - rekao je Petrović.

Legendarni stručnjak ipak se u jednom slaže sa Ivanovićem - da novi selektor može da bude i stranac pod uslovom da ima uspeha iza sebe.

- Normalno. To je najvažniji preduslov za trenera iz inostranstva, ali videćemo, kažem, o tom potom - završio je Petrović. 

Ključne reči: