petak 14. decembar 2007.
RSS
• Svet •
Početna > Svet > Kačins: Putin će biti ubijen 7. januara

Američki kremljolog u ulozi nimalo bezazlene Baba Vange

Kačins: Putin će biti ubijen 7. januara

Jedan od najpoznatijih američkih kremljologa, Endrju Kačins, koji se kao neformalni član Valdajskog kluba svake godine sretao sa aktuelnim ruskim šefom države, istupio je u ulozi nimalo bezazlene Baba Vange ili autora politikantskog horor-trilera. Objavio je ovakvu svoju nimalo naučno-fantastičnu prognozu: „Rusija i svet biće potreseni ubistvom Vladimira Putina, do kojeg će doći 7. januara 2008. godine - u trenucima kada ruski predsednik, posle božićne polunoćne liturgije, bude izlazio iz moskovskog Hrama Hrista Spasitelja“.

Kačins je bivši višegodišnji šef Karnegi fonda u Moskvi, a razvoj situacije u Rusiji nakon „tragičnog događaja“ vidi gotovo jednako crno. Prema njegovim tvrdnjama, ubice Putina neće biti pronađene, a Rusiju će zahvatiti haos koji će dovesti do kraha moskovske berze, masovnih štrajkova i demonstracija, zbog kojih će već 20. januara morati da u celoj zemlji bude zavedeno vanredno stanje.

DUEL BRAUN – LAVROV

Britanski premijer Gordon Braun nazvao je zatvaranje filijala Britanskog saveta u Rusiji „apsolutno neprihvatljivim“ i pozvao Moskvu da odluku o tome „preispita“. Međutim, šef ruske diplomatije Sergej Lavrov odmah je kontrirao: „Zatvaranje ofisa Britanskog saveta u nekim od velikih gradova Rusije ni na koji način nije povezano sa političkim raznoglasjima između Rusije i Velike Britanije, već ima čisto pravni karakter. Britanski savet je počeo da u Moskvi deluje sredinom devedesetih na osnovu međudržavnog sporazuma, ali je britanska ambasada u Moskvi posle toga - uopšte ne obaveštavajući rusku stranu - otvorila 15 njegovih odeljenja širom Rusije. Ovo znači da su sve filijale Britanskog saveta izvan Moskve stvorene nelegalno i to je prinudilo Rusiju da prekrati njihovu delatnost“.

Glavna figura u zemlji u vreme vanrednog stanja biće - ni manje ni više - bivši direktor ruskih državnih železnica Vladimir Jakunjin, po čijim naredbama će policija ne samo pucati na štrajkače, nego i osuditi na smrt za ukradene milijarde dolara, gradonačelnike Moskve i Sankt Peterburga (Jurija Lužkova i Valentinu Matvijenko). Tragični lanac događaja, uveren je Kačins, biće prekinut tek 2016. kada bi na dužnost predsednika Rusije trebalo da dođe zapadni ljubimac Boris NJemcov, sa svojim „demokratskim timom“ u vladi.

Ozbiljni analitičari - i ruski i strani - verovatno će na sve ovo prosto odmahnuti rukom. Utoliko pre što je Kačins u jednom već omanuo: po njegovim saznanjima, Putin je trebalo da za svog naslednika na položaj šefa države kandiduje Sergeja Nariškina, on je, da podsetimo, već predložio Dmitrija Medvedjeva.

Kačins je jedan od autora izveštaja „Alternativni scenariji budućnosti Rusije“ koji je u Vašingtonu upravo predstavio autoritativni nevladin Centar za strateška istraživanja. Reč je o izveštaju napisanom na 59 strana, čiji autori su još i bivši direktor Saveta za nacionalnu bezbednost SAD (zadužen za Rusiju) Tomas Gren, profesor međunarodnih odnosa na univerzitetu „Džordž Vašington“ Henri Hejl i (našoj javnosti dobro poznati) ekspert Instituta svetske ekonomije Anders Oslund. Ovaj poslednji je, u svom prilogu, optužio Putina da u zemlji sprovodi „agresivnu renacionalizaciju“, a Gren napisao, pored ostalog: „Putin će meko predavati vlast nasledniku koga odabere i tiho se povlačiti sa javne scene - brzinom kojom se vlast bude konsolidovala pod novim predsednikom koji će upravljati Rusijom u narednih osam godina i svom nasledniku predati vlast na sličan način“. 

Komentari

I na sam pokusaj da ga ubijete, bicete sravnjeni sa zemljom, glupi ameri

Naravno , sve je to isplanirano i to bas na Pravoslavni Bozic , tako da se osude Muslimani .Tipican rad zapdnih sila.Nadam se da ce Bog umesati prste i da ce sacuvati Rusiju .Sve ovo , sto se desava na Balkanu je zbog zelje , da se osvoji Rusija a to je sada , gotovo nemoguce.Znaci po njima , Putin mora da ode.Dva svetska rata su izazvana , da bi se opljackala Rusija , pa da se najzad punom parom ide na Bliski istok ali.......Rusija je uvek to sprecila .Rusiju je Gorbacev unistio , Jelcin ponizio i gospodari rata i mira su mislili , uspeli su ali ...dosao je putin , koga ne mogu da smisle .Putin je prepreka da se osvoji svet i mora da ode.Nisu ovo nikakva prorocanstva , vec plan da se on skloni , na bilo koji nacin.Kako su lepo isplanirali .Neredi u Rsiji , osle ubistva Putina, narod pobijen a onda dolazi prozapadni covek , koji ce servirati Rusiju Nemcima i Amerikancima na srebrnom tanjiru .Da li ti ljudi imalo veruju u Boga i da je Bozije uvek zadnje ?Nadam se da ce ih Bog iznenaditi.

Sto je babo milo - to joj se i snilo.

Sioni opet mesaju svoje prste u majku rusiju, tako kako su unistili carevinu i napravili komunizam pre skoro 100 godina, sada ponovo zele ali neznaju da mi znamo sta oni zele, nismo vise toliko dobri i naivni.

Nadam se da to nije istina.. Mada, moguce da neko o tome misli.. Ubistvo Putina bi napravilo haos u Rusiji..

Da li ovaj članak "poznatog" kremljologa podseća na jedno drugo vreme? Pa ako je od Amerike, puno je. Bolje neka se oni brinu da im ko ne ubije kojeg od kandidata koje favorizuju u svojim predstojećim izborima za mesto Predsednika.
Živi bili pa videli, ako bi Obama imao kakvu izglednu šansu da postane Bušov
naslednik, Amerikanci će ga ubiti. Neka se taj Kačins malo bavi predviđanjima u svojoj zemlji, pa ako može, neka uzdiže demokratiju u svojoj policijskoj državi koja nastoji da bude žandarm u celom svetu. Naravno, njima smeta Putin, ne zbog toga što radi u Ruskoj Federaciji, kako radi, već što im ne dopušta da oni rade u svetu kao bivši predsednik - švaler u vreme Gorbačova i Jeljcina. A on je i započeo terorističku agresiju protiv SiCG, upravo jer mu je na domaćem terenu
spreman "impičment". Nešto ne vidim da su te "moralne" nevladine organizacije
u Klintonovo vreme imale kakve moralne stavove kada je on predvodio zločinački
"poduhvat" sa članicama i satelitima NATO u agresiji na Srbiju i Crnu Goru. Zato je jasno kao dan da se te tzv. nevladine orgsnizacije u sadejstvu sa vladinim trude svim silama da ocrne Putina jer je to deo spoljne politike USA...

>>pa videli, ako bi Obama imao kakvu izglednu šansu da postane Bušov
naslednik, Amerikanci će ga ubiti.<<

Naravno,. Tako oni rade to u njihovoj demokratiji.. Odluceno je da ona krava Klinton bude predsednik i stalno guraju je pred kamere.. Glupavi zderaci hamburgera i kokakole imaju dva izbora: Hilari Klinton ili Hilari Klinton.

Bar je Rusima lako u pola zime zavrnu celoj Europi grijanje pošalju rakete po većim gradovima Europe da ih prestignu dok Europljani nisu poslali njima iz Češke Slovačke i Poljske. Tada sa par jačih atomskih zbrišu Ameriku tu fašističku zemlju sa lica sveta i evo mira čovječanstvu za sva vremena. Da još treba rešiti i onu staru zmiju u Vatikanu koji radi zlo na zemlji još od križarskih ratova.

Ukoliko ovakve zelje nekim pukim slucajem zaista postanu stvarnost...dragi moji prijatelji i posebno neprijatelji...lol sve sto ce ostati od ovog pustog materijalnog sveta su bubasvabe i par comandnih bunkera sa par stotina ostatka svetske populacije [citaj 6.5 Miliardi] na najvise 3-5 lokacija sirom sveta...

Neka im je srecno pokusati...a dan posle...pa recimo, ulazak Srbije u EU sigurno nece vise biti na dnevnom redu...da, upravo tako.

Najvise sta moze da uradi globalno omrznuti, onemocali i pokvareni ujka Sem je da pljune Rusiji i Putinu pod prozor .

Porucujem ovome "pametnom i vidovitom"Kacinsu da slusa pesmu koja se zove"Seri,seri moj golube beli"!

AMERICKA POLITICKA SCENA NIKADA NIJE BILA U OCAJNIJOJ POZICIJI: RUSIJA POSTALA JACA OD NJIH PUTIN IH ZEZA CRNAC IM OSVAJA MESTO PREDSEDNIKA UZ BLAGOSLOV I CRNIH I BELIH GLASACA. OVA "PREDVIDJANJA " O PUTINOVOJ SMRTI SU DOKAZ TOG OCAJANJA.

Mogli bi Rusi za ovako nesto da mu posalju par momaka u crnom da malo popricaju sa njim...Nece Bog dati da im se satanske namere ostvare...Zivi bili pa videli.

Ama, ljudi, znate li vi zasto Ameri proricu Putinu ovakve gluposti kao sto je ova Kacinsova. Donedavno su u Beloj kuci njegovo prezime izgovarali kao PUTIN, a odnedavno su shvatili (i tu su u pravu!) da je njegovo prezime (na engleskom) sastavljeno od dva OPASNA i odvojena sloga: Put in! Boje se da PUTIN ne upotrebi put in (tamo njima)...

Pa zasto Putin... Zasto ne Bush, koji je politikom koju vodi doveo covjecanstvo na ivicu treceg svjetskog rata... Recimo, atentat na Busha, na njihov Bozic 25. decebra ove godine... Velika vecina Amerikanaca (75%) bi to jedva docekala, za razliku od Ruskih gradjana koji obozavaju Putina. Dakle, gospodo, ako neko mora da strada, za dobrobit covjecanstva, onda to treba biti 'neko' iz Bijele Kuce, a ne iz Kremlja...
Pozdrav iz Australije.

Mogu Putinu da pljunu pod prozor. Sprema se finalni obracun britanskih degenerika, americkih papaka, zidovskih svinja, i EU nacista sa ruskim pravednicima. Bice to cetvorostruki nokaut, sa overavanjima u glave.

Putina cuva njegov krst koji je osvecen na Gospodnjem grobu,kada je bio u poseti Izraelu.Kada je polazio njegova majka mu je dala krstic koji je dobio na krstenju i zamolila ga da ga osveti u crkvi koja je na Grobu Gospoda Isusa Hrista i od tada ga on ne skida sa vrata.