petak 14. decembar 2007.
RSS
• Društvo •
Početna > Društvo > Društvo – ukratko...

Društvo – ukratko...

Besplatni alo do posla

BEOGRAD - Nacionalna služba za zapošljavanje proširila je od juče usluge svog pozivnog centra na celu teritoriju Srbije, pa je tako nezaposlenima omogućeno da besplatnim pozivom broja 0800-300-301 dobiju sve potrebne informacije o uslugama NSZ, prenosi Tanjug. Prema saopštenju te službe, poslodavcima je omogućeno da se o novostima obaveštavaju pozivom broja 0901/300-301. Radno vreme pozivnog centra je radnim danom od 8 do 16 časova.

Ništa od protokola?

BEOGRAD - Ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Milan Marković juče nije potpisao protokol koji se odnosi na rešavanje zahteva Sindikata zaposlenih u upravi, pravosuđu i društvenim organizacijama Srbije, prenosi Tanjug.
Predsednik tog sindikata NJegoš Potežica je rekao na konferenciji za novinare da je očekivao da će ministar potpisati taj protokol, ali da je Marković naveo da bez prisustva ministra finansija Mirka Cvetkovića ne može to da uradi. Prema rečima Potežice, predstavnici tog sindikata su se dogovorili sa Cvetkovićem da se plate zaposlenima u organima lokalne uprave povećaju za 13,6 odsto, a u državnoj upravi za osam odsto.