sreda 14. novembar 2007.
RSS
• Reflektor •
Početna > Reflektor > Spektakl u Areni za jubilej

Folk pevač Miroslav Ilić najavio svoj novi koncert u Beogradu

Spektakl u Areni za jubilej

U pres centru Beogradske arene naša najistrajnija zvezda narodne muzike Miroslav Ilić najavio je za 10. decembar veliki koncert u tom zdanju.

 - Iako sam ja prvi pevač u Areni iz ambijenta narodnog ili novokomponovanog miljea, ne vidim samo da je to razlog što će se informacija o mom koncertu kod vas naći u prvom plan, ali mi je drago da je to tako - rekao je na jučerašnjoj konferenciji za štampu Miroslav Ilić pozdravljajući novinare. - Ima više povoda za ovaj koncert. Tako, recimo, slavim 35 godina umetničkog, rekao bih, uspešnog rada i želeo sam tim povodom da pevam baš u Areni. Biće to jedno slavlje koje će više ličiti na spektakl, a Arena je, čini se, pravo mesto za to - dodao je on.

Đorđe Milutinović, direktor Beogradske arene istakao je odmah posle ovih reči da je Areni čast što je Miroslav odabrao ovu dvoranu za proslavu svog velikog jubileja. Slavuj iz Mrčajevaca je zatim naglasio da još nije spreman da kaže ko će sve od gostiju biti na njegovom koncertu.

- Svakodnevno pregovaram sa umetnicima koji ne pripadaju narodnoj muzici, a koji bi iz ubeđenja voleli da se pojave sa mnom na sceni - ističe Ilić. - Međutim, nema dileme da će za sve prisutne 10. decembra u Areni to biti veliko iznenađenje.

Ilić nije propustio da pomene ovom prilikom sociologa i filmskog kritičara Milovana Vlajčića, koji je prvi put ime ovog pevača pomenuo u dnevnom listu Politika još 80-ih godina, posle serije koncerata koje je ovaj pevač održao u Domu sindikata.

-Žao mi je što sa mnom neće biti neki ljudi kao što su Obren Pjevović, Predrag Vuković, Rada Todorović-Babić i Raka Đokić, koji su u mnogome doprineli da moja karijera bude takva kakva jeste, ali će oni biti duhom prisutni uz mnoge moje goste u publici, kojima dugujem zahvalnost što sam tu - rekao je na kraju jučerašnje konferencije za novinare Miroslav Ilić.