sreda 14. novembar 2007.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > Nepromišljena trampa

Ideja o „kompenzaciji“ Prištine za Banjaluku „ne pije vodu“ u Srbiji

Nepromišljena trampa

Bogdanović: Kada činimo sve da sačuvamo Kosovo na osnovu Rezolucije 1244 i RS, na osnovu Dejtona, pravljenje te paralele velika je greška. Šami: Neka Kecmanović svoju dedovinu menja za šta god hoće, a ovo što je predložio je neozbiljno

BEOGRAD - Ideja o „medijskom lansiranju“ opcije „Kosovo za Republiku Srpsku!“, koju je, uz ocenu da je „realnija od Ahtisarijeve“ i opasku da se „zbog državne i duhovne tradicije Kosmet bez Srba doživljava više svojim nego manji entitet u BiH sa sve samim Srbima“, predložio profesor FPN-a Nenad Kecmanović, u najmanju ruku naišla je na neodobravanje političara u Srbiji.

Dok su je neki protumačili kao pokušaj prevare, a drugi kao pogubnu opciju za zvanični Beograd, skoro da postoji jednoglasnost o, kako rekoše, apsurdnosti čak i samog povezivanja Pokrajine i Srpske u ovom kontekstu.

U situaciji kada se Srbija grčevito bori za poštovanje Rezolucije 1244 i Dejtona velika je greška izlaziti pred  javnost sa takvim stavom, upozorava Goran Bogdanović, član državnog pregovaračkog tima iz DS-a.

- Vlada, predsednik i tim za pregovore trude se da učine sve kako bi sačuvali Kosmet na osnovu Rezolucije 1244, ali i RS, na osnovu Dejtona. Pokušavamo da ubedimo međunarodnu zajednicu u pogubnost nezavisnosti i zato pravljenje takve paralele nije pametno u ovom trenutku. Jednostavno te dve stvari nipošto ne bi smele da se postavljaju u istu ravan- istakao je on za Glas.

Da se iza predloga „Kosovo za RS“ krije velika prevara, ocenjuje radikal Dragan Todorović.

I NIJE TAKO LOŠE

Analitičar Branko Radun podseća da se sličan predlog povremeno javljao, te da ideja i nije tako loša. - Predlog o varijanti Kosovo za RS može da bude dobro polazište, odnosno jedna od opcija za pregovore. Time bi se potpuno jednostavno prikazala nedoslednost međunarodne zajednice - rekao nam je Radun.

- Ne mogu da verujem da neko može da predloži tako nešto. Takvim idejama Srbija se stavlja u poziciju da daje, odnosno unapred se odriče nečega što joj još pripada. Zato ni u kom slučaju uzimanje u obzir ovog predloga nije moguće - rekao je on za Glas.

On je dodao da, kada je reč o Kosmetu, treba insistirati na našem dosadašnjem uporištu, odnosno međunarodnom pravu i Povelji UN, a u slučaju Srpske ne dozvoliti kršenje Dejtonskog sporazuma.

Ni u stranci premijera Vojislava Koštunice, predlogom Kecmanovića, najblaže rečeno nisu bili oduševljeni.

- Neka on svoju dedovinu menja za šta god hoće! To što je predložio potpuno je neozbiljno i o takvoj ideji uopšte ne želim da raspravljam - naglasio je Zoran Šami iz DSS-a.    

Ključne reči:

Komentari

Nije to nepromišljena trampa već vrlo promišljena i jedina moguća. No uvijek se nađu mudri Srbi koji sve pametno odbace.Tako će se na kraju desiti najgori scenario za Srpski narod izgubiti će i Kosovo i Srpsku i dobiti oko milion i po
novih izbeglica sa Kosova i iz Srpske vrlo lako dođe i do proterivanpreostalih Srba iz Hrvatske . Tada će se desiti ono što je neizbežno opštesrpski ustanak naroda obračun sa izdajnicima na vlasti i u vojsci ustvari katastrofa.

Ma nedamo NI PEDALJ SVETE SRPSKE ZEMLJE, bilo da je u Banjaluci ili na Kosovu ! Kakva tranpa,sta pricate gluposti ? Sto nam Albanci ne daju Skadar i Drac za pola Kosova? Srpska republika je trenutno u sastavu Bosne ali svi znamo da je Bosna vestacka tvorevina,tj. neodrziva opcija,da ce Republika Srpska po principu spojenih sudova ujediniti kad tad sa Srbijom ! Najvaznije je da RUSI DOLAZE, prema tome , SPREMTE SE SPREMTE, i ucite RUSKI dok ne bude kasno ! I tesko onom ko nezna da peva KALJINKU ili PODMOSKOVSKE VECERI ! ....ZIVELO RUSKO-SRPSKO BRATSTVO !

bolje trampiti kosovo za kolor telavizor, ima vise smisla, onda ce onaj brka da bude ministar za kolor televizore u boji

Hitno odi kod psihijatra možda ti još može pomoći.

Izgubit ćemo jedno ,a možda i oboje.

"Izgubit" necemo nista a ovi Zagrepcani bolje da brinu o svojoj Croaciji umesto sto poturaju svoje podmukle komentare kao srpske na sajtu Glasa!!!!

A voleo bi da živiš u Zagrebu ?

Ocigledno se smisao zivota obicnog hrvata ne moze zamisliti bez upliva misli o Srbima i Srbiji, toliko o velicini srpskog naroda i bedastoci tog istog prosecnog hrvatcica koji nema pametnija posla nego da se predsavlja kao srbin na srpskim sajtovima. Izgleda da bi isti vise voleo da je srbin nego sto bih ja kao srbin zeleo da budem u zagrebu. A i zasto bih?? Da sam zeleo da zivim na selu barem bih izabra neko civilizovanije seoce od zagreba:)

Kako profesor Kecmanovi misli da trmpi Kosovo za RS.Jedan takav pokusaj vodi u novi rat.To on dobro zna jer je bio ucesnik i zagovarac rata u BiH.On se nagnezdio i skucio u Beogradu i sada huska na nova neprijateljstva.Sklonio se tamo i uziva a njega nije briga za druge.Ovaj covek nije pri pameti.Treba da se javi nekom psihijatru jer mu jos nije doslo do mozga koliko je ljudi izginulo.Sramota da postoje ovakvi profesori na fakultetima koji predaju mladim ljudima.

Proci cemo ko Lazar na Kosovo ili ko gologuz kroz trnje i opet cemo govoriti pobedili smo.

Ma samo vi lajte....i sipci, naucite prvo gramatiku pa se onda predstavljajte kao srbi, ovako ste smesni. I ovi sto se predstavljaju kao srbi/hrvati, i oni su svi zapravo sipci.

Taj panaroik Nenad Kecmanovic , kukavica, poltron pobjegao je iz Sarajeva nije mu guzica osjetila ni gladi ni rata. Ne zna monstrum sta znaci kad mu ubiju ne duzno dijete. I on sada se nasao da daje neke svoje direktive. Da on daje Bosnu za Kosovo.Da Bogda mu rat u kuci bio i da Bog da ga stigla svaka suza prolivena za 1650 neduzne sarajevske djecice. Svi koji god misle da ce nestati Bosne, NIKADA! Bog sve vidi i cuje, zato Kecmanovicu, ako imas imalo vjere u Boga pazi sta LAJES!!