ponedeljak 14. april 2008.
RSS
• Putovanja •
Početna > Putovanja > Početak sezone na prvomajski uranak

Bogata ponuda turističkih mesta Srbije

Početak sezone na prvomajski uranak

Za predstojeće praznike, u turističkim centrima Zlatiboru, Sokobanji i Paliću hotelski smeštaj uglavnom rasprodat, a mesta ima još samo u privatnim pansionima

Prvomajski uranak na Zlatiboru tradicionalno okupi veliki broj naših turista. Sva mesta u hotelima su rasprodata, a slobodnih mesta još ima u privatnim pansionima. Toplo majsko sunce idealno je za šetnju pored jezera ili za jednodnevne izlete u ponudi turističke organizacije Zlatibora. Pored tradicionalnih obilazaka Sirogojna, Mokre gore, Tare, Perućca i manastira Ovčarsko -Kablarske klisure, ove sezone u ponudi je i izlet do Kokinog broda, turističkim brodom do kanjona Uvca i poznatog staništa beloglavog supa.

Tara je, kao i svakog proleća namenjena ljubiteljima porodičnog turizma i aktivnog odmora. Pored šetnje obeleženim šumskim stazama, u ponudi je i veliki broj sportskih terena za fudbal, košarku ili rukomet.

Prvomajski uranak na Belocrkvanskim jezerima okupiće prve turiste i ljubitelje ovog kraja.

Izuzetno povoljne cene smeštaja u predsezoni biće sigurno dobar povod da se poseti ovaj kraj u uživa u lepoti Belocrkvanskih jezera. U glavnoj sezoni pun pansiona koštaće 1.350 dinara, u hotelu „Jezero“ oko 1.500 dinara u privatnom smeštaju cene su od 450 do 660 dinara, a u apartmanima zavisno od većine od 1.500 do 2.500 dinara.

Za prvomajske praznike gotovo sva mesta u hotelima u Sokobanji su rasprodata. Turistička ponuda banje ovog proleća biće bogatija i najavljene su vožnje paraglajderom i jedrilicama na Bovanskom jezeru.

Za ljubitelje seoskog turizma turistička agencija „Pan Evropa Adrijatik“ organizuje proslavu Vaskrsa na selu, a u ponudi su se našla poznata mesta, Stave, Kamenica, Varna i LJubovija. Na Veliki petak gostima se poslužuju posna jela i organizuje se tradicionalno farbanje vaskršnjih jaja, šetnje i obilasci obližnjih crkava. Narednih dana planirano je takmičenje u tucanju vaskršnjim jajima i praznični ručak. Cena četvorodnevnog putovanja je 4.990 dinara i obuhvata tri puna pansiona i smeštaj u sobama druge kategorije.

Muzejski voz „Romantika“ za prvomajske praznike voziće za Palić gde se svake godine u ovo doba, okupi preko 100.000 posetilaca. Pored hotelskog smeštaja i ovog proleća u turističkoj ponudi su i luksuzne vile sa kvalitetnim smeštajem.

Početak nove letnje sezone u vazdušnoj banji Vrdnik na obroncima Fruške gore, zvanično je najavljen za 1. maj. Pored otvorenog bazena sa lekovitom vodom u ponudi je i nova fitnes sala, saune, masaže. Pored šetnje banjskim parkom za turiste se organizuju i jednodnevni izleti sa obilascima srednjovekovnih manastira na Fruškoj gori.