petak 14. mart 2008.
RSS
• Kultura •
Početna > Kultura > Satirom šiba srpsko društvo

Premijera crne komedije „Čitulja za Eskobara“ Milorada Milinkovića

Satirom šiba srpsko društvo

U Velikoj dvorani Centra „Sava“ održana je premijera filma „Čitulja za Eskobara“ scenariste i reditelja Milorada Milinkovića, koga publika poznaje po njegova prethodna dva filma, „Mrtav ladan“ i „Potraga za Srećkom“. Film će se naći na redovnom bioskopskom repertoaru.

Reditelj Milorad Milinković najavio je „Čitulju za Eskobara“ kao otkačenu i crnu krimi-komediju. Glavne uloge igraju vodeći beogradski i poznati glumci iz okruženja Vojin Ćetković, Tamara Garbajs, Zijah Sokolović, Seka Sablić, Boris Komnenić, Nenad Jezdić, Tamara Krcunović, Rene Bitorajac, Nikola Simić, Mladen Nelević, Katarina Marković... Direktor fotografije je Miodrag Trajković, scenograf Aleksandar Veljanović, kostimograf Biljana Tegeltija, kompozitor Dušan Petrović, montažer Aref Zaabi. Film je snimljen u produkciji Pinkovog filmskog internacionalnog studija.

Prema sinopsisu, kriminalac od malena predodređen za negativca upoznaje zagonetnu devojku u koju se zaljubljuje. On ubija kriminalca koga zovu „srpski Eskobar“, a istog dana dva narkofila i neradnika daju u šali čitulju pravom Eskobaru. Situacija se komplikuje i obrće u neverovatnom smeru.

Film „uz suze, smeh i emocije postavlja večna pitanja da li je sve slučajnost ili su stvari predodređene, a ako jesu - mogu li se menjati“.

Milinković je najavio satiričan i zabavan film, u kome je satiru kao ideju usmerio na ismevanje niza pojava u savremenom društvu, sekući bez milosti sve čega se dohvati.