četvrtak 13. decembar 2007.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Kradljivci bakra ubili radnika

Kradljivci bakra ubili radnika

BOR - LJubiša Pandurević (44), radnik RTB-a „Bor“, zadobio je teške telesne povrede preksinoć na radnom mestu, u krugu Fabrike sumporne kiseline u industrijskoj zoni RTB-a, i posle četiri sata ukazivanja lekarske pomoći, preminuo je u borskoj bolnici. Grupa lopova, oko ponoći, ušla je u industrijski krug Basena, a Pandurević ih je primetio i krenuo prema kolegi LJubiši Zlatanoviću. Odjedanput se začuo udarac, i pad u vodu pored kace ispod elektrofiltera. Pandurević je još bio pri svesti kada ga je kolega Zlatanović pronašao, potom izvukao, i pozvao Službu hitne pomoći. Pretpostavlja se da su LJubišu pokušali da ubiju kradljivci bakra. Tačna informacija o detaljima nesreće biće saopštena nakon obdukcije.

Blažo Lekovski, direktor Topionice i rafinacije bakra (TIR), rekao nam je da su krađe bakra, a u poslednje vreme i olova, svakodnevne, i da je potrebno daleko više čuvara i ljudi u obezbeđenju. Ukradene sekundarne sirovine prodaju se privatnim livnicama po bagatelnim cenama. Obezbeđenje je u krađi uhvatilo i trudnice.

LJubiša Pandurević radio je na pripremi i otpremanju sumporne kiseline u skladištu fabrike. NJegovi rukovodioci kažu da je bio radnik za primer. Iza njega je ostala supruga sa dvoje maloletne dece.
U kuću Pandurevića, juče po podne, stigli su komšije i prijatelji, ne verujući da je LJubiša izgubio život na radnom mestu. Crni barjak na kući u ulici Petra Kočića, u Slatinskom naselju, visoko je postavljen. Pridošli prijatelji i rodbina okrivljuju lopove, koji godinama bez većih teškoća ulaze u industrijski krug RTB-a, gde su radnici izloženi svakodnevnim opasnostima.

Komentari

pa to nije nista cudno krade se nasve strane a posebno tamo gde ima plemenitog metala nikakvo obezbedjenje ne postoji a i da postoji niko nije lud da reskira zivot za mizernih 200-300 evra koliko danas placaju firme pa kod nas se seku i kradu i zice za struju i telefon poklopci sa puta poklopci od vodovoda i kanalizacije znakovi za sobracaj sa puta sve se krade jer narod zivi u mizeriji i siromastvu