utorak 13. novembar 2007.
RSS
• Reflektor •
Početna > Reflektor > Vešta manipulacija ili potkusurivanje

„Evropsko lice Srbije“ se nije baš najsrećnije završilo za pevačicu Bebi Dol

Vešta manipulacija ili potkusurivanje

Posle svega, ne osećam se izmanipulisano, pošto mi ego nije povređen, što ne znači da ne bi bilo drukčije da imam, recimo, 20 ili 23 godine - iskreno tvrdi Bebi Dol

Beogradsku pop i džez pevačicu Bebi Dol više nećemo videti u serijalu RTS-a „Evropsko lice Srbije“. Pre desetak dana je voljom žirija eliminisana u nastojanju da se dokopa uloge voditelja na Pesmi Evrovizije 2008, čiji je domaćin Beograd.

- Kada sam se prijavila za „Evropsko lice Srbije“, nisam očekivala takmičenje, žiriranje, odabir, kvalifikacije i šta ti ja još znam - kaže Bebi Dol. - Htela sam odmah da odustanem, jer sam raspisani konkurs RTS-a zamišljala sasvim drugačije, kao šansu Srbije da se predstavi Evropi kvalitetom i onim najboljim što ima.

Nameru ove pevačice da ne učestvuje u „Evropskom licu Srbije“ sprečio je tada na prijateljskoj osnovi reditelj RTS-a Darko Kamarit, koji je uspeo da je ubedi da ostane, jer organizatori „imaju nekih specijalnih planova baš za nju“. O kakvim je planovima reč, Kamarit se tada nije izjašnjavao, pa je Bebi Dol, ubeđena u dobronamernost tog televizijskog projekta, krenula sa svima koji su odabrani u prvoj grupi za „Evropsko lice godine“ na časove plesa, pevanja, dikcije...

- Mnogi drugi manje ili više afirmisani su vremenom odustajali od „Evropskog lica Srbije“, a meni niko iz RTS-a nije saopštavao šta će na kraju biti sa mnom - priča dalje Bebi Dol. - Ostala sam, tako, jedina od poznatih faca koje su se na početku tog ciklusa prijavile. Najzad, došlo se i do specijalizovanih emisija, u kojima je trebalo pokazati elokventnost, muzikalnost, umešnost vođenja programa... Kada sam videla da sam stavljena u konkurenciju sa onima kojima je to gotovo prvo pojavljivanje pred kamerama, odlučila sam se da javno iz svega toga istupim, a da pri tom nikoga ne povredim ili oštetim.

Bebi Dol je na svom poslednjem televizijskom pojavljivanju u „Evropskom licu Srbije“, koje se inače snima u studiju RTS-a u Košutnjaku, izašla pred prisutnu publiku i četvoročlani žiri, zahvalila se na svemu i rekla da od tog trenutka svojoj rivalki (Nina Radulović) prepušta mesto u daljem takmičenju i da njoj i svim drugim takmičarima želi puno sreće na „Pesmi Evrovizije 2008“ u Beogradu. Taj njen oproštajni monolog gledaoci kraj malih ekrana nisu mogli da vide, jer je u montaži - isečen! Nije li tako jedna javna ličnost zavidne pevačke karijere, koja nas je čak jednom predstavljala na Evrosongu, providno izmanipulisana, posluživši nekim iz organizacije pomenute TV emisije na RTS-u za najobičnije potkusurivanje?

- Tako se zaista ne osećam i nije mi povređen ego, što ne znači da ne bi bilo drukčije da imam, recimo, 20 ili 23 godine - iskreno će Bebi Dol. - Bila sam po malo naivna i verovala drugima, što je inače deo moje prirode. U ovim godinama, ne mogu da se menjam i prilagođavam ponašanju drugih. Verujem da me ubuduće neki neće baš mirno pogledati u uči a da ne pocrvene.

Ne hajući mnogo za izgubljenim vremenom u „Evropskom licu Srbije“, Bebi Dol ovih dana, posle Osijeka i Banjaluke, koncertno gostuje u Sloveniji. Tokom decembra će u saradnji sa Skupštinom grada Beograda pripremiti Mokranjčevu „Uspavanku“, koju će tokom novogodišnjih i božićnih praznika sa dečjim horom izvoditi na trgovima širom Srbije.

- To je ono što sam oduvek želela da radim i silno sam srećna što mi je moj grad omogućio da upravo ja realizujem taj njihov projekt - kaže na kraju Bebi Dol, neposredno pred odlazak u Sloveniju.