subota 13. oktobar 2007.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Dule redovna Mrdakova mušterija

Istorija sukoba trenera Partizana i sudije koji ga je optužio za fizički napad

Dule redovna Mrdakova mušterija

Izjave trenera Partizana Duška Vujoševića da je „slučaj Železnik“, odnosno da su optužbe sudije Branislava Mrdaka o fizičkom nasrtaju čist „performans“, ponovo su pokrenule lavinu priča o zatrovanim odnosima koji vladaju u srpskoj klupskoj košarci. I zaista, za sada je ne nemoguće objasniti zašto je Mrdak tek sat vremena pošto je ga je Vujošević „udario“ (očevici tvrde ironično potapšao po ramenu) dopunjavao izveštaj, ali je činjenica da pomenuta dvojica imaju dugu istoriju međusobnih nesuglasica.

Mrdak je na desetine puta arbitrirao „crno-belima“, a izdvojili smo pet zanimljivih detalja:

1. Budućnost je 21. oktobra 2001. godine u presudnoj utakmici Juba lige za prvo mesto savladala Partizan u „Pioniru“ rezultatom 88:85. Na konferenciji za medije Vujošević je optužio predstavnika gostiju Danila Mitrovića da je vršio pritisak na Branislava Mrdaka, zbog čega je ovaj kasnije sudio na štetu Partizana.

2. Isti sudijski par Vojinović - Mrdak došao je na udar trenera Vujoševića i godina dana kasnije, tačnije 14. decembra 2002. kada je Refleks slavio kao gost rezultatom 97:93. Dobar deo konferencije Vujošević je posvetio optužbama na račun arbitara.

3. Refleks i Partizan bili su rivali 19. maja 2004. u 12. kolu domaće lige u „Pioniru“. Sudijski par Dimitrijević - Mrdak je već u četvrtom minutu dosudio tehničku grešku Vujoševiću, a kasnije još jednu klupi Partizana, te je trener Partizana morao da olakša džep za rekordnih 128.000 dinara. Kontrolor meča suspendovao je tada sudije zbog loše arbitraže!

4. I 2006. su se nadmetali Partizan i klub iz Železnika, tada pod imenom FMP. Gosti su tog 20. maja slavili u „Pioniru“ sa 88:85, a Mrdak je dosudio dve tehničke greške Vujoševiću od kojih je druga isključujuća. Trener Partizana je tada popunio kasu KSS za 1.200 evra.

5. Sudija Mrdak je definitivno postao „poznat“ 14. juna 2005. godine, kada ga je igrač Crvene zvezda Tundži Avodžobi optužio za rasizam, jer je navodno rekao „ćuti, crnčugo“. Vujošević je nekoliko puta kasnije optuživao sudije da su same krive zbog nastale situacije, kada centar „crveno-belih“ desetak minuta nije želeo da se pomeri sa terena, rekavši da je taj događaj „najveća sramota srpske košarke“.