nedelja 13. januar 2008.
RSS
• Reflektor •
Početna > Reflektor > Pisanje, pa tek onda muzika

Dejan Cukić najavljuje svoj dugoočekivani album za kraj februara

Pisanje, pa tek onda muzika

Dugo najavljivani album beogradskog muzičara Dejana Cukića naći će se (tek) krajem februara na svim prodajnim mestima ploča. Promocija bi, kako je planirano, trebalo da uslediti odmah posle izlaska na tržište, pa se njegovi poštovaoci dobroj svirci mogu nadati početkom marta.

- Jesam malo zakasnio sa objavljivanjem albuma, s obzirom na to da sam ga planirao za kraj decembra. Ipak, imao sam opravdan razlog, više tehničke nego kreativne prirode. Inače, ovih dana se bavim prevodom biografije Erika Kleptona, koga mnogi smatraju najvećim umetnikom svih vremena - kaže Cukić.

Iako se u protekloj godini bavio više pisanjem nego muzikom, „najluđu noć“ dočekao je sa svojim „Spori ritam bendom“ na trgu u Čačku, gde su ostavili odličan utisak. NJegova knjiga, objavljena u decembru pod nazivom „45 obrtaja - Priča o pesmama“, prema rečima ovog muzičara naišla je kod čitalaca na veoma dobar prijem. Ipak, da se nije odrekao muzike zarad pisanja, svedoči i album koga mnogi sa nestrpljenjem očekuje na tržištu.