nedelja 13. januar 2008.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Jadranska liga bez Srba

Crnogorci i Hrvati formiraju vaterpolo takmičenje

Jadranska liga bez Srba

Čelnici crnogorskog i hrvatskog vaterpolo saveza dogovorili su se da se njihovi klubovi od jeseni takmiče u Jadranskoj ligi. Dogovor je pao prošle nedelje na sastanku u Dubrovniku tokom kvalifikacionog turnira za plasman na EP u Malagi. Najinteresantnije je da u regionalnoj ligi neće nastupati srpski i mađarski klubovi, kako se očekivalo. Jadranska liga imaće 12 klubova i njoj će učestvovati četiri crnogorska i osam hrvatskih klubova. Crnogorce će predstavljati Primorac, Jadran (Herceg Novi), Budvanska rivijera i još jedan predstavnik, dok će iz Hrvatske nastupati Mladost (Zagreb), Medveščak, Jug, Šibenik, Primorje i splitski Jadran, Splitska banka i Mornar.

- U početku Jadranska liga kreće sa timovima iz Crne Gore i Hrvatske. Vaterpolo savez Srbije je za igranje ove lige, ali iz različitih razloga u Jadranskoj ligi neće biti srpskih klubova. Mađari se još dvoume iako i tamo preovladava mišljenje da je regionalna liga neizbežna ako žele da sačuvaju kvalitet jer nacionalna liga sa dva jaka kluba nikome ne donosi korist - smatra generalni sekretar VS CG Dejan Adžić.

Operativac crnogorskog saveza nada se da će Jadranska liga doneti korist vaterpolo klubovima.

- Sve ovo radimo da bi vaterpolo podigli na još viši nivo, jer verujemo da će ovakvo takmičenje zainteresovati publiku i sponzore. Pozicije ostvarene u regionalnoj ligi biće startne za plej-of i u Crnoj Gori i u Hrvatskoj. Prve godine sigurno nema plasmana u Evroligu, a kasnije ćemo videti - kaže Adžić i dodaje da postoji ideja da liga bude besplatna za klubove.   

Ključne reči: