sreda 12. decembar 2007.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Derbi bez publike - katastrofa

Zvezda dočekuje Borac pred praznim tribinama

Derbi bez publike - katastrofa

Klub sa „Marakane“ ne može bez problema. Posle inspekcije finansijske policije, hapšenja trojice funkcionera i loših rezultata u Ligi UEFA, nova nevolja za fudbalere Crvene zvezde je što će danas pred praznim tribinama dočekati čačanski Borac (13). „Crveno-beli“ u duelu sa Čačanima odradiće prvi od tri meča bez prisustva publike pošto su kažnjeni zbog loše organizacije utakmice sa kulskim Hajdukom (1:1).

- U nefudbalskim uslovima za igru nadovezala se i ova kazna i žao nam je što se meč igra bez prisustva publike. Možda još treba fudbalsku loptu da zamenimo medicinkom, pa da se i ime sporta promeni. Treba biti realan u ovim okolnostima i od igrača zato ne tražim previše već samo da osvoje tri boda. Kada pobedimo, videćete kome ćemo je posvetiti - odgovorio je trener „crveno-belih“ Aleksandar Janković na pitanje da li će trijumf nad Čačanima posveti uhapšenim funkcionerima.

Strateg Zvezde osvrnuo se i mogućnost da „večiti derbi“ bude odigran bez navijača.

- Katastrofa je oduzeti i ono malo radosti koje predstavlja derbi i to pogotovo u ovoj našoj osiromašenoj ligi koja izaziva sumnjičav stav kod prosečnog gledaoca. Prolećni deo počeće derbijem pred praznim tribinama i mnogi treba da se zapitaju oko toga. Mislim da bi trebalo zaštiti derbi kao svetkovinu srpskog fudbala, a pitanje je za rukovodioce kluba da li se može izbeći da duel sa „crno-belima“ igramo bez gledalaca - dodao je Janković.

Komentari

PA BILO JE VEC I VREME DA SE STANE NA PUT VANDALIZMU,BRUTALNOSTI I RAZUZDANOSTI NA STADIOPNIMA!!!BAREM SE NADAM DA JE OVO OZBILJAN "POKUSAJ" I DA CE SE INSISTIRATI DA KLUBOVI SARADJUJU SA SVOJIM NAVIJACIMA,POLICIJOM,CUVARIMA REDA I OBEZBEDJENJU STADIONA!!!ODLAZAK NA UTAKMICU JE POSTAO PRILICNO OPASNA "ZABAVA I PROVOD",NARAVNO- KAKO ZA KOGA!?!DOK JEDNI- ONI RAZUZDANI ,KRIMOGENI ISKALJUJU SVOJE NAJNIZE "EMOCIJE" U TUCAMA,DRANJU,BACANJEM PREDMETA PO IGRALISTU I LOMLJENJEM SEDISTA I SVEGA STO IM PADNE POD RUKU NA STADIO0NIMA,ZA TO VREME NORMALNI OBICNI GRADJANI GLEDAOCI SVE UCESTALIJE TRI PUTA MISLE ,DA LI DA ODU NA STADION, ILI SE ZADOVOLJE MIROM DOMA SVOGA I MALOG EKRANA,JER PAR SATI NA STADIONU MOGU DA SE PRETVORE U KATASTROFALNO I SUMORNO POPODNE,A KAO STO VIDIMO I ZAVRSETAK U BOLNICI NIJE ISKLJUCEN!!!ZBOG SVEGA POMENUTOG I DOGADJAJA KOJI SU POSTALI REDOVNO PRAVILO-NE BIH SE PREVISE OBAZIRAO NA OVU PLACLJIVU PRICU TRENERA CRVENO BELIH-JANKOVICA!!TREBALO JE RANIJE DA MISLE,I DA SE PRIDRZAVAJU OBAVEZE I PRAVILA PONASANJA,DA SA SVOJIM NAVIJACIMA IMAJU CVRSTI DOGOVOR I DA SA POLICIJOM IMAJU STRATEGIJU KAKO DO SLICNIH SITUACIJA NE B I DOSLO!!!MOZXDA IH OVA -PO MENI BLAGA KAZNA I DOVEDE U RED-ZA NJIHOVO DOBRO ALI I GLEDAOCA A POSEBNO SRPSKOG FUDBALA KOJI PADA SVE NIZE U ODNOSU NA EVROPU I SVET...KAKO STVARI STOJE DANAS-GVATEMALA.,PA MI..!!!..A I AKO JE OBRATNO-NIJE NI VAZNO...ZADNJI SMO!!!!