nedelja 12. avgust 2007.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Overena viza za Peking

Srpski vaterpolisti u finalu Svetskog kupa u Berlinu

Overena viza za Peking

Vaterpolisti Srbije minimalnim trijumfom nad Nemačkom 8:7, u polufinalu Svetskog kupa u Berlinu, plasirali su se u završnicu eminentnog takmičenja, ali što je mnogo važnije, overili i vizu za Olimpijske igre u Pekingu. Mada su srpske „ajkule“ silovito ušli u meč i već početkom druge četvrtine imali četiri gola viška (5:1), opuštanje i nemaštovitost vratili su Nemce „u igru“, koji su zahvaljujući granitnoj odbrani i odličnom golmanu Čigeru, zapretili pulenima Dejana Udovičića.

Naši reprezentativci su se mučili sa odbranom „pancera“, tako da su dali domaćinu nadu da mogu da prirede senzaciju. Nemci su koristili i odsustvo Denisa Šefika, mučeći golmana Slobodana Sora dalekometnom paljbom. Ipak, Soro se odbranom dve sekunde pre kraja iskupio za nekoliko slabijih intervencija.

SRBIJA - NEMAČKA 8:7 (4:1, 1:2, 1:2,2:2)

Bazen: Evropa park. Gledalaca: 2.000. Sudije: Margeta (Slovenija) i Naumov (Rusija). Igrač više: Srbija 11 (5), Nemačka 12 (6).
SRBIJA: Soro, A. Prlainović 2, Gocić 1, Udovičić 2, Savić, D. Pijetlović 1, Nikić 1, Filipović 1, Ćirić, Šapić, Aleksić, Mitrović, G. Pijetlović.
NEMAČKA: Čiger, Šreter 1, Savić 1, Police 1, Kruzman 1, Bojnce, Nosek 1, Ševidis 1, Grocmar, Ojler, Šloterber, Makene 1, Kon.