nedelja 12. avgust 2007.
RSS
• Svet •
Početna > Svet > Globalni udari!

Pentagon dobija sto miliona dolara za novo superoružje

Globalni udari!

Pentagon želi da stvori oružje i logistiku neophodnu za „nanošenje razornih udara po bilo kojoj tački na planeti u roku od najviše jednog sata“! SAD priznale da zamišljeno novo superoružje neće moći da proizvedu pre 2015. godine i da do tada treba ofanzivnije koristiti nenuklearne „trajdente“.

Mnogi su se nadali da će zaglibljivanje američke vojne mašinerije u Iraku otrezniti i ohladiti Pentagon i Belu kuću i prinuditi ih da se manu globalne hegemonije. Od toga, međutim, neće biti ništa! Kongres SAD je pre neki dan, usvajajući zakon o vojnom budžetu zemlje za 2008. godinu, svojim generalima dao u ruke sto miliona dolara za konstruisanje i proizvodnju superoružja koje bi Pentagonu omogućilo izvođenje „munjevitih globalnih udara“.

Tačnije, stvaranje oružja i logistike neophodnih za „nanošenje razornih udara po bilo kojoj tački na planeti u roku od najviše jednog sata“! A da bi ovo bilo moguće, pomenutih sto miliona dolara biće utrošeni za proizvodnju nove generacije moćnih hipernadzvučnih raketa, razvijanje sasvim novih „sistema kretanja i navigacije“, novih tehnologija za „planiranje operacija“, stvaranje zagonetnih vojnih „aparata za višekratnu upotrebu“ i ništa manje misterioznih „tehničkih mogućnosti za modeliranje i imitiranje sredine“.

Tražeći novac za sve ovo, Pentagon je kongresmenima objasnio da SAD „moraju raspolagati oružjem za nanošenje trenutnih globalnih udara“ (prompt global strike) i da će mu takvo zastrašujuće naoružanje (čarobna formula: opet u borbi protiv „globalnog terorizma) biti potrebno radi „neutralisanja cele mreže agresivnih država, nekih nevladinih igrača i terorista koji se domognu oružja za masovno uništavanje“.

Ne otkrivajući sve svoje adute, niti prave i krajnje namere, Pentagon i Bela kuća ipak su Kongresu stavili do znanja da američka armija trenutno ne raspolaže pravim oružjem za „globalne udare po ciljevima za čije uništavanje je od presudnog značaja faktor vremena“ i da za takve operacije zasad mogu ograničeno koristiti jedino pomorske krstareće rakete „trajdent“ sa neatomskim glavama. Uz ovo je, međutim, odmah išlo upozorenje da su „trajdenti“ - zbog dužine leta - neefikasni u „borbi protiv mobilnih ciljeva koji se još skrivaju“, te da ne odgovaraju „zahtevima hitnosti ni po brzini udara ni po globalnosti dejstva“.

Pentagon je priznao da zamišljeno novo superoružje SAD neće moći da proizvedu pre 2015. godine i da do tada treba ofanzivnije koristiti nenuklearne „trajdente“. Ali, ovome se žestoko protive američke demokrate, smatrajući da bi radari i antiraketni sistemi drugih zemalja teško mogli razlikovati nuklearne i nenuklearne „trajdente“ i da bi to moglo izazvati „planetarnu kataklizmu“. Drugim rečima, svetski nuklearni rat!

Ključne reči:

Komentari

Ja pak mislim da su se vec malo otreznili i shvatili gde se nalaze. Pre neki dan su javili da je Busov ratni savetnik predlozio uvodjenje redovnog vojnog roka. To dovoljno govori kako im dobro ide u ratovima.

Americki kauboji!

Ovi su konačno poludeli!!!