subota 12. januar 2008.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Kvintet pred „Marakanom“

Zvezda juče počela pripreme za prolećnu sezonu

Kvintet pred „Marakanom“

Sastaćemo se sa predstavnicima Vojvodine zbog Kačara i Despotovića. Stupićemo u kontakt i sa Čukaričkim u vezi sa Ninkovim i Blažićem. Razgovaramo sa Princom Tagoem i nadam se da ćemo uskoro završiti posao, kaže Stojanović

Upalili su „crveno-beli“ motore. Trener Zvezde Aleksandar Janković juče je izvršio prozivku igrača na startu priprema za prolećni deo prvenstva u kome će klub sa „Marakane“ pokušati da nadoknadi minus šest u odnosu na „večitog rivala“. Pored Jankovića, fudbalere su pozdravili i sportski direktor Stevan Stojanović, generalni sekretar Zoran Damjanović, sekretar stručnog štaba Goran Negić i tehnički koordinator Goran Vasilijević. Ekipa će u ponedeljak otputovati u Italiju, gde će ostati do 23. januara, dva dana kasnije uslediće put u Izrael i povratak je planiran za 2. februar. Poslednju fazu priprema Beograđani će sprovesti od 4. februara na Kipru do 16, 17 ili 18. februara u zavisnosti od vremenskih uslova. Prvu utakmicu u sezoni Zvezda će odigrati 23. februara protiv kruševačkog Napretka u Kupu Srbije, dok je 1. marta na programu duel sa Partizanom.

- Prvo sam čestitao igračima praznike i poželeo im dobro zdravlje i sreću da ih prati u našem poslu. Pripreme su tek počele i prvobitno je u planu aerobni deo i onda taktika, a sve ovo je u funkciji rezultata koji je naš glavni prioritet. Očekujem da pojačanja dođu što pre, ali prelazni rok je tek počeo i nadam se da ćemo ubrzo imati mnogo jasniju sliku po tom pitanju - kaže trener Zvezde Aleksandar Janković.

OPRAVDANA KAŠNJENJA

Na prvom treningu bilo je prisutno 28 igrača, dok je nekoliko internacionalaca opravdano kasnilo. Molina, Barkos i Gaj nisu se pojavili, a Kastiljo i Salas su uspeli da dođu na prozivku sa 15 minuta zakašnjenja. Trener Aleksandar Janković i sportski direktor Stevan Stojanović saopštili su da su se igrači na vreme javili i da nema problema zbog kašnjenja.

Sportski direktor Stevan Stojanović izneo je planove kluba u vezi sa pojačanjima.

- Sastaćemo se sa predstavnicima Vojvodine u vezi sa njihovim igračima Gojkom Kačarom i Rankom Despotovićem. Još nismo stupili u kontakt sa Čukaričkim u vezi sa Ninkovim i Blažićem, ali ćemo ubrzo kontaktirati sa čelnicima kluba sa Banovog brda. Razgovaramo sa Princom Tagoem i nadam se da ćemo uskoro završiti posao oko toga. Dobili smo dopis iz Bazela u kome oni žele da Marko Perović dođe kod njih na dva dana i da za to vreme provere da li se on oporavio. Jestrović će u narednih par dana otputovati u Dubai, dok će Stančić i Lečić otići na pozajmicu u Bežaniju - rekao je Stojanović.