četvrtak 11. oktobar 2007.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Šakil voli Srbiju

NBA zvezda otkrila svoje simpatije posle treninga Majami Hitsa

Šakil voli Srbiju

„Šak ataka“ prijatelji pokušavali da nagovore da psuje na srpskom, ali je on to odbio pokazujući im srednji prst

Jedan od najboljih košarkaša svih vremena, Šakil O’Nil na video-snimku objavljenom na sajtu jutjub, uz dizanje tri prsta poručio je svojim prijateljima, ali i svim gledaocima: Volim Srbiju!

Snimak je napravljen 1. avgusta posle treninga Majami Hitsa u hali na Floridi, gde su „Šak ataka“ prijatelji Srbi pokušavali da nagovore da psuje na srpskom, ali je O’ Nil prozreo da je u pitanju nešto „loše“, pa je odbio da ponovi srpsku psovku uz komentar „ne razumem šta to znači i neću to da izgovorim“, pokazujući im srednji prst.

Svoju pravu narav bivši igrač Orlando Medžika i Los Anđeles Lejkersa je pokazao delima i rečima, time što je skoro svo vreme držao visoko uzdignuta tri prsta, a na kraju je ostavio poruku gledaocima: Ja volim Srbiju!

KOBE NAUČIO SRPSKI

Još jedna velika zvezda Los Anđeles Lejkersa Kobe Brajant nedavno je došao u žižu interesovanja srpske javnosti, kada je prilikom izvođenja slobodnih bacanja tokom jednog od mečeva „Jezerdžija“ opsovao na srpskom jeziku. Pretpostavlja se da najveće zasluge za njegovo „dobro poznavanje“ srpskog jezika ima Vladimir Radmanović, koji trenutno nosi „ljubičasto-žuti“ dres tima iz Grada anđela.

Četvorostruki šampion NBA je imao puno dodirnih tačaka sa Srbima u NBA, pre svega sa Vladom Divcem, sa kojima je žestoko vojevao u čuvenim finalima „Lejkersa“ i „Kingsa“ početkom novog milenijuma. Sportsko neprijateljstvo nije se prenelo van parketa, mada je O’Nil jednu svoju rep pesmu posvetio Divcu, aludirajući na njegova simuliranja faulova. Zanimljivo je da je upravo Šakil zamenio Divca u Los Anđeles Lejkersima 1996. godine, ali i da mu je Vlade to „vratio“ 2004. kada je u redove „Jezerdžija“ došao umesto O’Nila. Centar Majamija je prilikom nedavnog oproštaja Divca od aktivnog igranja košarke poslao poruku putem video-bima, u kome se zahvalio Srbinu na svemu što je postigao za igru između dva obruča.

Šakil O’Nil je u nedavnoj anketi svrstan na deveto mesto najboljih košarkaša u NBA svih vremena. Pored četiri šampionska prstena u američkoj profesionalnoj košarkaškoj ligi, O’Nil je osvojio zlato sa reprezentacijom na OI u Atlanti 1996. godine, jednom je bio MVP cele lige, tri puta MVP finalnih serija, dva puta MVP ol-star mečeva, 14 puta učesnik olstar mečeva.

Ključne reči:

Komentari

jao sto sto se palite, pa sta onda sto je digao tri prsta?! Boli njega k... za Srbe i Srbiju! Bilo koji drugar da ga je nagovorio da kaze nesto u kameru, Shak bi rekao bilo sta sto je smesno.. Cista zajebancija! A vi kao, on voli Srbiju! Ha Han Najjaci ste!!!

i ja kazem isto, cista glupost,jos kad je to davno stavljenoooooo

Kako se polite????
Vidi se kako covjek broji do tri a Srbi misle da pozdravlja.
Pa ako je pozdrav treba saku orenuti od sebe a ne prema sebi