petak 11. januar 2008.
RSS
• Srbija •
Početna > Srbija > Normalizuje se odvoženje smeća

Loznica se suočava sa istim problemima kao i Napulj u Italiji

Normalizuje se odvoženje smeća

LOZNICA - Građani Loznice su proteklih dana izražavali nezadovoljstvo zbog višednevnog neodvoženja smeća za koje je zaduženo Javno komunalno preduzeće „Naš dom“ u Loznici. Zaposleni u ovom preduzeću se pravdaju vremenskim neprilikama koje su vladale u prethodnom periodu. Kako je rekao Zoran Pavlović, rukovodilac službe gradskog zelenila u „Našem domu“, operativni sektor i službe koje deluju u njegovom sastavu su u redovnom režimu rada, a manji problemi u službi za iznošenje i deponovanje smeća su se pojavili zbog lošeg vremena tokom novogodišnjih i božićnih praznika. Pavlović napominje da su ledena kiša i snežne padavine dodatno otežale rad ove službe.

- Sve ekipe su mobilisane, tako da je trenutno na terenu pet vozila, a prioritet smo dali višim delovima grada i prigradskim naseljima. Korisnici naših usluga moraju imati razumevanja, a već do narednog ponedeljka stanje će biti normalizovano - kaže Pavlović.

Zimska služba „Našeg doma“ je zadužena i za održavanje trgova i pešačkih komunikacija, a samo tokom praznika bačeno je više od dve tone industrijske soli i veće količine peska. Služba gradskog zelenila, koja je takođe kraći vremenski period bila onemogućena da normalno deluje, trenutno skuplja i odvozi lišće iz parkova i blokovskih zelenih površina, kažu u „Našem domu“.