sreda 10. oktobar 2007.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Obostrani respekt

U derbiju 3. kola NLB lige FMP danas dočekuje Partizan (18)

Obostrani respekt

Partizan se nalazi u izvanrednoj formi, iako je početak sezone i niko ne može da bude siguran u pobedu protiv njih, rekao je trener „pantera“ Vlada Vukoičić

Derbi trećeg kola NLB lige igra se večeras od 18 časova u Železniku, gde se u reprizi prošlosezonskog finala sastaju FMP i Partizan Igokea. Start sezone, u kome su domaćini ostvarili polovičan uspeh, a „crno-beli“ zabeležili obe pobede daje blagu ulogu favorita gostima iz Humske.

- Svi imaju želju da se pobedi. Partizan nije protivnik kome se preti. Veliki broj igrača je dugo na okupu, imaju trenera koji radi godinama, postoji sistem i kontinuitet rada. Imaju iskusne igrače, ali i mlade koji su godinama razigravani - rekao je trener „pantera“ Vlada Vukoičić i dodao da njegov tim ima kvaliteta za pobedu. - Partizan se nalazi u izvanrednoj formi, iako je početak sezone i niko ne može da bude siguran u pobedu protiv njih. Imamo svoje zadatke u svakoj utakmici, probaćemo da odigramo kvalitetno i nadamo se da će to biti dovoljno za pobedu.

Partizan Igokea je očekivanim putem krenuo u odbranu titule prvaka Jadrana, osvojene prošle sezone. Dve lagane pobede na domaćem terenu protiv Vojvodine i Zagreba, ipak još nisu pravo merilo mogućnosti tima koji je doživeo dosta igračkih promena. Derbi u predgrađu Beograda daće konkretniji odgovor na pitanje kolike su mogućnosti tima iz Humske, koji svakako priželjkuje reprizu finala kada je osvojio titulu.

- Prezadovoljan sam startom sezone, ali nas prave utakmice tek očekuju. Radujem se svakoj utakmici, pa i ovoj protiv ekipe iz Železnika. FMP je rival za svaki respekt, dobro rade sa mladim igračima, koji su željni dokazivanja. Očekujem da će utakmica biti zanimljiva i neizvesna i da ćemo se mi radovati na kraju - rekao je novopridošlica u „crno-belom“ Čedomir Vitkovac.

Bojan Krstović je imao virus i bio je na infuziji i njegov nastup danas nije izvestan, dok se Đorđe Mićić vratio i trenira normalno sa ekipom FMP. Partizan nema većih problema s povredama ako se izuzme Strahinja Milošević, koji je operisan. Najnovije pojačanje „crno-belih“ Slavko Vraneš nema pravo igranja u večerašnjem meču.