ponedeljak 10. septembar 2007.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Od nas sada ništa ne zavisi

Srpski fudbaleri nalaze se u nemogućoj misiji u kvalifikacijama za EP 2008.

Od nas sada ništa ne zavisi

Mršavim bodom iz duela sa Finskom, „orlovi“ su znatno umanjili šanse da sledeće godine vide Austriju i Švajcarsku. Ukoliko Srbija želi da ostane u igri za plasman na EP, izabranici Havijera Klementea u sredu u Portugaliji ne smeju da izgube. Remi u Lisabonu, a pogotovo pobeda vratila bi naše na put za Alpe. Ukoliko Stanković i drugovi ostanu praznih šaka na stadionu „Žoao Alvelade“ i potom u poslednja četiri meča osvoje svih 12 bodova, prolaz na EP zavisiće od ostalih rezultata u našoj grupi. Posle remija Portugalije i Poljske (2:2) najbliži cilju je ekipa Poljaka, dok Finci i Portugalci imaju znatno veće šanse od Srba.

- Imali smo fantastičnu podršku publike, ali smo zbog dve greške primili dva gola od Poljaka. Sada nas očekuje utakmica sa Srbijom koja će biti odlučujuća - smatra vezista Portugalaca Maniš.

Najbolji raspored do kraja takmičenja ima selekcija Portugalije koja, pored „orlova“, dočekuje Jermeniju i Finsku, i ide u goste autsajderima Azerbejdžanu i Kazahstanu. Dobar raspored imaju i Poljaci koji bi pobedama nad Kazahstanom i Belgijom kod kuće i remijem u Finskoj otvorili vrata EP 2008.

Direktan plasman na EP obezbediće dve prvoplasirane reprezentacije iz naše grupe, a u slučaju da dve ili više ekipa imaju isti broj bodova odlučiće bolji skor u međusobnim susretima, ukupna gol razlika ili veći broj postignutih golova.