ponedeljak 10. septembar 2007.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Biće „bomba“ i za Mađare u Budimpešti

Nikola Petković, levi bek mlade reprezentacije Srbije, po mnogo čemu podseća na Sinišu Mihajlovića

Biće „bomba“ i za Mađare u Budimpešti

Britki bek mlade reprezentacije Nikola Petković pokazao je da Srbija još ima fudbalskog „bombardera“ poput Siniše Mihajlovića. As turskog Genčlerbirligija „projektilom“ sa više od 30 metara zakucao je loptu u mrežu Belorusa koji, posle Petkovićevog šuta, nisu imali snage da iznenade pulene Slobodana Krčmarevića. Protagonista prvog trijumfa u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo svestan je da je pobeda na Karaburmi (3:1) donela samopouzdanje u redovima „orlića“.

- Sada je znatno lakše posle ove pobede. Malo nas je usporila važnost meča, dok su gosti bili rasterećeni pošto su imali devet bodova iz tri duela. Čim smo dali prvi gol, bilo je mnogo lakše. Možda je moglo da bude i ubedljivije, ali ni ovako nije loše. Nismo atraktivna ekipa, međutim, dokazali smo da imamo kvalitet - jasan je Petković.

Nekadašnji igrač Vojvodine šutem iz daljine podigao je na noge preko 3.000 navijača na Karaburmi.

- Baš lep gol. Volim da oprobam šut iz daljine i uvek ću to činiti. Tako sam uradio i protiv Ukrajinaca. Moj pogodak nas je opustio, ali sam siguran da bi i bez njega trijumfovali.

„Orlići“ se spremaju na Paliću za meč sa Mađarima u Budimpešti, 12. septembra.

- Kada smo se pripremali za Beloruse, gledali smo njihov duel sa Mađarima. Vidi se da su čvrsta ekipa, koja igra na kontre. Biće to težak meč, ali ako odigramo kako znamo nema razloga da se bojimo. Ispravili smo kiks protiv Letonaca i idemo napred - kaže Petković.