petak 10. avgust 2007.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Želim da osvojim Los Anđeles

Ana Ivanović podsetila Amerikance na NATO bombardovanje i najavila svoj cilj

Želim da osvojim Los Anđeles

Posle pauze zbog povrede kolena na Vimbldonu srpska teniserka Ana Ivanović vratila se u takmičarski pogon na turniru u Los Anđelesu (nagradni fond 600.000 dolara). Mlada Srpkinja po dolasku u LA nalazi se u centru pažnje američke javnosti i medijima je rekla da je u „grad anđela“ došla sa namerom da osvoji turnir. Ana je takođe još jednom opisala dešavanja tokom NATO bombardovanja naše države 1999. godine i kako se ona sa svojom porodicom snašla u takvim okolnostima.

- Bombe su padale svuda oko nas, prozori su pucali, a jedna bomba je čak pala na dva kilometra od naše rezidencije. Moje roditelje Dragana i Miša uopšte nije zanimala politika iako su znali šta se dešava kod nas - istakla je Ivanovićeva, koja je dodala da je zbog blokade naše zemlje i nemogućnosti da leti avionom iz Beograda bila prinuđena da putuje čak šest do sedam sati do Mađarske.

Ana je jasna u svojim namerama u Los Anđelesu.

- Želim da ove nedelje osvojim turnir, ali do toga cilja mogu da dođem ukoliko uđem u ritam mečeva - rekla je srpska teniserka Ana Ivanović (treći nosilac), koja je u 2. kolu turnira savladala Amerikanku Ešli Harklroud sa 2:0 (6:4, 6:2), a u trećem kolu noćas se sastala sa Čehinjom Lusi Safarovom.

Pored Ane u Los Anđelesu takmiči se i Jelena Janković koja je u 2. kolu savladala Kineskinju Šuai Peng sa 2:0 (6:1, 6:1), a u narednoj rundi sastaće se sa Sibil Bamer iz Austrije.

Ključne reči: