petak 10. avgust 2007.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Bjeković mi nije suflirao

Ivan Tomić, zamenik sportskog direktora Partizana, zadovoljan prelaznim rokom

Bjeković mi nije suflirao

Šok nastao potvrdom kazne Apelacionog suda još je prisutan među „crno-belima“. Mada su svesni da je do narednog leta Evropa samo san, fudbaleri iz Humske su realni da više nema popravnog ispita i da je pred njima samo juriš na domaće trofeje. Zamenik sportskog direktora Ivan Tomić „naredio“ je da se više ne komentarišu dešavanja iz Niona i da se svi okrenu sutrašnjem prvenstvenom de(r)biju sa Novosađanima.

- U glavi nam je samo Vojvodina. Nema više priče o odluci UEFA. Okrećemo se domaćim obavezama. U ekipi imamo velike profesionalce, koji znaju šta su im obaveze - jasan je Ivan Tomić.
Početak prvenstva pravo je vreme da se sumira prelazni rok, u kome su Tomić i Petrić napravili prave poteze.

- Na kraju prošle sezone morali smo da osvežimo igrački kadar. Nije u pitanju bio manjak kvaliteta, već dve loše sezone koje su bili iza nas i pet-šest poraza na kraju prošle godine.
Tomić se jasno seća odlučujućeg momenta na transfer pijaci.

- Ključni momenti su bili dva, tri dana pred odlazak na pripreme u Holandiju. Tada smo se dogovorili sa Dijarom, Moreirom, Žukom... Izuzetno sam iznenađen kako su se stranci uklopili. I sam sam bio internacionalac i znam koliko je teško da se navikneš na novo okruženje. Imamo sjajnu grupu, koja ima ljudske kvalitete. O rezultatima prelaznog roka možemo da pričamo tek u januaru ili još bolje u junu.

I NENAD MARINKOVIĆ PREKOBROJAN

Šef stručnog štaba Partizana Miroslav Đukić saopštio je da ne računa u narednoj sezoni na Nenada Marinkovića. Supertalentovani vezista moraće što pre da pronađe mesto, gde će se „kaliti“ i nadati se povratku u tim iz Humske.
- Rekli su mi da ne računaju na mene. Tražim klub i bliži sam odlasku u inostranstvu. Čuo sam da ima neka kombinacija sa Spartakom iz Moskve. Sigurno da mi je teško pala odluka kluba u kojem sam ponikao - jasan je Marinković.

Mada mnogi tvrde da Tomić radi pod patronatom Nenada Bjekovića, istina je drugačija.
- Ni za jednog igrača mi Nenad Bjeković nije suflirao. Izuzetno ga poštujem kao čoveka koji je mnogo uradio za Partizan, a pri dovođenju igrača imao sam pomoć Gordana Petrića i Žarka Zečevića.
Zamenik direktora najavljuje još jedan paraf u prostorijama FS Beograda.
- Sve je dogovoreno sa menadžerom Stevana Jovetića da potpiše profesionalni ugovor - rekao je Tomić.

ZAJIĆ U VALERENGI

Vezni fudbaler Partizana Bojan Zajić na dobrom je putu da se preseli u norvešku Valerengu. Nekadašnji fudbaler Napretka i Obilića otputovao je u Oslo i već je trenirao sa potencijalnim klupskim drugarima.
U slučaju da prođe lekarske preglede Zajić će potpisati trogodišnji ugovor sa norveškim prvoligašem. Visoki vezista je odigrao 49 utakmica za Partizan i postigao 10 golova.