četvrtak 10. april 2008.
RSS
• Srbija •
Početna > Srbija > Župa bliža srcu Šumadije

Inicirana izgradnja mosta na Zapadnoj Moravi između Kruševca i Trstenika

Župa bliža srcu Šumadije

KRUŠEVAC - Predsednici opština Kruševac i Trstenik Dragan Azdejković i Radovan - Raka Radović inicirali su u Beloj Vodi plan za izgradnju mosta na Zapadnoj Moravi između Kruševca i Trstenika. Vrednost radova biće oko 80 miliona dinara. Kruševačka opština, najveća u regionu, finansiraće 70 odsto ukupne investicije, ali je u ovom projektu važno jedinstvo sa drugim opštinama i njihova povezanost, čulo se na sastanku u Beloj Vodi. Tako će umesto dosadašnje skele uskoro nići most koji će povezivati šest opština i važnu saobraćajnicu, regionalni put 218.

- To je mogućnost da ovaj projekat poveže šest opština. Verujem da cena projekta neće biti veća od 80 miliona. Normalno je da je kruševačka opština najveća, pa mora i da snosi najveći teret. Najbitnije je da i sami odradimo nešto. Svi tražimo decentralizaciju, a ovo nam je prilika da pokažemo Beogradu da smo sposobni sami nešto da uradimo - kazao je predsednik opštine Kruševac Dragan Azdejković.

Predsednik opštine Trstenik Radovan - Raka Radović potvrdio je da Trstenik ima već pripremljen projekat za izgradnju manjeg opštinskog mosta na Zapadnoj Moravi.

- Opština Trstenik je već zacrtala izgradnju mosta. Mislim da je ova naša deonica od 24 kilometra idealno podeljena na tri razdela po osam kilometara i ovaj će most koristiti u prvom redu narodu Kruševca i Trstenika i putnicima koji dolaze iz Levča i idu u Župu i iz Župe u Levač - kazao je Radovan - Raka Radović.

Ideju o zajedničkoj gradnji mosta prihvatio je i direktor Direkcije za urbanizam i izgradnju Aleksandrovca, Siniša Mladenović, a s obzirom na to da će ovaj most spajati regionalni put 218, on očekuje i pomoć Republike. Ideju o izgradnji mosta podržale su i opštine Brus i Rekovac. Sledeći korak je kontakt sa republičkom Agencijom za puteve i „ Kruševac-putem“ kako bi se utvrdilo da li projekat postoji odranije i da bi se na sledećem sastanku razgovaralo o ovoj veoma značajnoj investiciji. Most bi skratio vezu između Šumadije i Župe za oko 50 kilometara, odnosno povezaće Jagodinu sa Brusom i Kopaonikom.