četvrtak 10. januar 2008.
RSS
• Reflektor •
Početna > Reflektor > Slatke muke, uvek muke

Koncert beogradske grupe „Legende“ je zakazan za 2. februar u Centru „Sava“

Slatke muke, uvek muke

Punih 14 godina zaredom „Legende“ otvaraju dušu pred mnogobrojnim poštovaocima u Centru „Sava“, pa će tako biti i ovoga puta, pošto je naredni susret sa onima koji vole njihovu muziku zakazan za 2. februar.

Biće to, ujedno, njihov veliki jubilej, dug deceniju i po, u kojem su sve postigli istrajnošću i vrednim radom, kako na sceni tako i van nje. Ovoga puta će imati i nekoliko problema više, pošto nimalo nije lako uvežbati repertoar od preko 30 pesama, nekih se zatim odreći zbog ograničenog vremena trajanja koncerta, neke prezentovati u nešto izmenjenom aranžmanu, a neke tek nove, sa novog albuma „Antologija 2“, koje kod publike još nisu zaživele, odsvirati na najvišem nivou.

- Jesmo na slatkim mukama u odabiru repertoara, ali stvarno jedva čekamo da izađemo na scenu Centra „Sava“. Posle toga nas očekuje i tradicionalni koncert u novosadskom „Spensu“. Prošlog meseca smo vežbali i pripremali se za ove nastupe svirajući na novogodišnjem Sajmu u Beogradu. Inače, koncert na beogradskom Sajmu je za sve nas bio jedno veoma lepo iskustvo, pošto je druženje sa ljudima koji vole našu muziku u svakom pogledu predstavljao pun pogodak. U stvari, ta svirka je bila samo uvod u sve ono što dalje sledi sledi za „Legende“ - kaže Zoran Dašić Daša, frontmen ovog sastava.

- Naša ciljna publika nikad nije bila određena jer mi sviramo i pevamo za sve one koji vole ovakav zvuk. U poslednje vreme smo primetili da nam 50 odsto publike spada u takozvanu mlađu populaciju, što je osveženje i veliko zadovoljstvo - kaže na kraju Dašić u očekivanju da će se kao i ranijih godina za svirku „Legende“ tražiti karta više.
Inače, njihov prošlogodišnji koncert u Centru „Sava“ se zbog velikog interesovanja ponavljao čak tri puta, pa nema nikakvog razloga da to ne bude i posle 2. februara.