četvrtak 10. januar 2008.
RSS
• Vesti •
Početna > Vesti > Kako je nastao svet ?

Američka akademija odlučna u odbrani teorije evolucije

Kako je nastao svet ?

Američka Nacionalna akademija za nauku stala je u odbranu evolucije kao temelja moderne biologije, dajući prednost Darvinovoj teoriji, a ne biblijskom kreacionizmu

Akademija ima mandat Kongresa da savetuje vladu u pitanjima nauke i tehnologije.

Kreacionizam, koji se zasniva na Bibliji i verovanju da je Bog stvorio život na Zemlji, kao i teorija „inteligentnog dizajna“, nisu nauka i ne bi trebalo da se predaju u državnim školama, stav je američke Akademije.

Autori podsećaju da su 2006. godine pronađeni fosilni ostaci Tiktalika, koji se smatra karikom koja je nedostajala u evolucionom nizu između riba i prvih kopnenih životinja. Smatra se da je ova životinja svoje prve korake na kopnu mogla da napravi pre otprilike 375 miliona godina.
S druge strane, pobornici teorije o „inteligentnom dizajnu“, po kome je Bog sve stvorio u svom konačnom vidu jednom zauvek, smatraju da su neke biološke strukture toliko složene da nisu mogle da nastanu jednostavno prirodnim procesom razvoja i prilagođavanja.

Prema rezultatima istraživanja javnog mnjenja iz 2006. godine, skoro polovina Amerikanaca veruje da čovek nije nastao evolucijom, već da ga je stvorio Bog, u njegovom današnjem obliku, i to pre nekih 10.000 godina.

Komentari

Ako smo nastali od ADAMA i EVE koje su oni bili RASE? Crnci ili belci ili kinezi ili abordzini ili indijanci....??? Kako je moguce od Adama i Eve napraviti ovoliko rasa koliko postoji na zemaljskoj kugli??? I da li to znaci da su incesom njihove dece nastali svi danasnji potomci??? Inces je greh i vodi do deformacija ljudske rase.