nedelja 9. decembar 2007.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Krivi loši organizatori

Za uhapšene funkcionere FK Crvena zvezda zatražen pritvor od 30 dana

Krivi loši organizatori

Trojica uhapšenih funkcionera FK Crvena zvezda, generalni sekretar Zoran Damjanović, komesar za bezbednost Novica Mijušković, direktor stadiona Milorad Ćorović i delegat FSS Rade Popović koji su u petak uhapšeni i osumnjičeni za izazivanje opšte opasnosti, jer je tokom poluvremena meča Crvena zvezda-Hajduk (1:1) teško povređen žandarm u civilu Nebojša Trajković, privedeni su juče na saslušanje dežurnom istražnom sudiji opštinskog suda. Drugo opštinsko tužilaštvo zatražilo je sprovođenje istrage protiv uhapšenih, kao i određivanje pritvora do 30 dana zbog mogućnosti uticaja na svedoke i opasnosti od ponavljanja krivičnog dela. Ukoliko se utvrdi da su uhapšeni funkcioneri odgovorni za delo za koje su osumnjičeni, onda oni po zakonu mogu biti osuđeni na kaznu zatvora od jedne do šest godina.

- Zahtev za sprovođenje istrage protiv uhapšenih podnet je zbog sumnje da kao odgovorna lica oni nisu preduzeli odgovarajuće mere predviđene Zakonom o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama. Republičko tužilaštvo želi da pošalje jasnu poruku da i sami organizatori moraju da snose odgovornost i u budućnosti preduzmu sve kako bi se sprečila svaka vrsta nasilja i da se scene viđene 2. decembra na sportskim tribinama nikada više ne ponove. Ovaj problem imale su Engleska i Italija i ako su oni mogli da se izbore sa ovim problemom i Srbija će se s njime uhvatiti u koštac i na adekvatan način rešiti - rekao je savetnik za medije republičkog javnog tužioca Tomo Zorić.

ZVEZDA BRANI SVOJE

Upravni i Nadzorni odbor Crvene zvezde održao je vanredni sastanak i posle njega izdao zvanično saopštenje.
- Klub smatra da su generalni sekretar Zoran Damjanović, direktor stadiona Milorad Ćorović i komesar za bezbednost Novica Mijušković preduzeli sve mere koje im pozitivna zakonska rešenja omogućavaju kako do incidenta ne bi došlo. Crvena zvezda očekuje da će u najskorije vreme biti završeni informativni razgovori sa svom trojicom zaposlenih radnika kluba kako bi se vratili nesmetanom obavljanju svojih svakodnevnih dužnosti - saopštenje je kluba sa „Marakane“.

Kako Glas saznaje policija nastavlja da radi na rasvetljavanju incidenta na „Marakani“, kao i da proverava sve sumnjive transfere. Trenutno „češljanje“ traje u Zvezdi, a očekuje se da na red dođu Partizan i Vojvodina.    

Komentari

OK nema problema,samo da potsetim da su pre par godina Grobari na derbiju ispalili raketu koja je ubila naseg navijaca Acu Radovica,pa shodno tome ocekujem reakciju tuzioca i protiv njihovih odgovornih osoba.Krivicna dela nikada ne zastarevaju,nema veze sto je proslo ovoliko vremena,ionako kod nas sve ide sporo.Samo tako ce ova drzava i sud da dokazu da im nije do selektivne pravde.Inace policija je ovaj slucaj okarakterisala kao pokusaj ubistva a to nije njen posao to je posao tuzioca.Da su hteli da ga ubiju mogli su to da urade.Pozivam i vas iz redakcije,vi imate arhivu,procesljajte malo da vidimo u zadnjih par meseci,za koliko su kriminalnih aktivnosti optuzeni policajci,koliko slucajeva reketiranja,ubistava,ucene.Naravno da ne zelim da optuzim celu policiju,ali kada oni naprave problrm budu suspendovani na neko vreme i nikom nista a kada su drugi krivi....