četvrtak 9. avgust 2007.
RSS
• Svet •
Početna > Svet > Traži zabranu Kurana

Traži zabranu Kurana

Poslanik u holandskom parlamentu i vođa Partije za slobodu (PVV) Gert Vilders traži u pismu koje je juče objavio list Volkskrant da Kuran bude zabranjen u Holandiji jer „ovoj fašističkoj knjizi nije mesto u našoj pravnoj državi“, prenosi Srna.
U otvorenom pismu naslovljenom „Što je dosta, dosta je - zabranite Kuran“, Vilders poredi tu sa knjigom „Moja borba“ Adolfa Hitlera i ocenjuje da treba zabraniti i upotrebu Kurana u džamijama. Vilders odbacuje ideju umerenog islama, objašnjavajući da više poglavlja iz Kurana „pozivaju muslimane da ga slede, potčine se, da ubijaju (Jevreje, hrišćane, nevernike), da siluju žene i nametnu muslimansku državu“.

Ključne reči:

Komentari

zivo me zanima kakve bi bile reakcije iz sveta da se slucajno neko usudi pa kod nas iznese ovakve kvalifikacije, ili ne daj Boze zatrazi da se Kuran zabrani i u nasoj zemlji. Apsolutno se ne slazem za zahtevom gore navedenog gospodina iz Holandije, ali smatram da je pitanje koje sam postavio na mestu, jer osim sto ce sad muslimanski vernici u Holandiji i blizem i sirem okruzenju eventualno da dignu frku jedina posledica ovakvog pisma dok bi se u slucaju iste situacije sa autorom (narodnim poslanikom) iz Srbije osim besa muslimana diglo i pola nevladinih organizacija pre svega iz zemlje a i okruzenja, zvanicnih vlada, i ko zna koga jos da osudi "varvarske' poruke koje dolaze iz Srbije