četvrtak 9. avgust 2007.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Strazbur za sazrevanje

Košarkaši Srbije danas nastavljaju pripreme u Francuskoj

Strazbur za sazrevanje

Grubi radovi obavljeni su u Bormiju, košarkaška reprezentacija Srbije danas se seli u Strazbur. Italijansku etapu „moskitosi“ su preleteli sa četiri uboda (Turska, Australija dva puta i Senegal), dok su se Hrvati, komšijski, pobrinuli za jedino prizemljenje na turniru „Dijego Đanati“. Taj poraz doneo je „plavima“ treće mesto na turniru.

- Pokazali smo oscilacije, ali to je normalno jer nismo još uigrani. Dešavalo se da brzo padamo, ali smo se i vraćali u život. Osim Jarića i mene svi su puno mlađi i oscilacije su očekivane. Čeka nas novi turnir u Francuskoj, koji će biti prava provera da vidimo gde se trenutno nalazimo - objašnjava kapiten Milan Gurović.

„Plavi“ će već sutra izaći na megdan Francuskoj u prvom kolu turnira, na kojem učestvuju i Slovenija, kao i evropski šampion Grčka. Utakmica sa „helenima“ biće svojevrsna predigra za 4. septembar i duel 2. kola A grupe EP u Granadi.

Zdravstveni bilten pred nastavak priprema je povoljan. Doduše, probleme sa operisanim kolenom imao je Nemanja Aleksandrov koji je posle velikih napora osećao bol. Međutim, krilni centar Zvezde igrao je na utakmici sa Senegalom i postigao četiri poena. Stefan Marković je u smiraj meča s afričkom reprezentacijom povredio skočni zglob. Srećom, već sutra staviće se na raspolaganje selektoru Zoranu Slavniću, na meču s „galskim petlovima“.

- Utakmice u Bormiju iskoristili smo da dogradimo ono što smo radili u Kovilovu. Sledi nam još jači turnir i nastavak uigravanja kako bismo stigli do što bolje forme - istakao je Stefan Marković.