četvrtak 9. avgust 2007.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Nepogrešivi juniori

EP U ŠPANIJI

Nepogrešivi juniori


Niz pobeda srpskih juniora na Evropskom prvenstvu za košarkaše do 18 godina nastavljen je i posle utakmice protiv Hrvatske. U „šahovskoj“ završnici puleni Dejana Mijatovića su odigrali pametnije i smirenije i došli na korak od plasmana u polufinale takmičenja u Madridu. Meč je obeležio ponovo sjajni Milan Mačvan, koji je meč završio sa učinkom od 21 poena i devet skokova.

- Ovo je bio veoma težak meč za nas. Hrvatska je dobar tim. Odigrali smo loše u prvoj četvrtini, ali smo preuzeli kontrolu u trećoj deonici. Meni je bilo mnogo teško jer su oni imali petoricu igrača koji su se uvek rotirali na meni - rekao je centar „orlića“ i FMP Milan Mačvan.

Selektor Mijatović nije krio zadovoljstvo pobedom, ali i neraspoloženje zbog dekoncentracije u pojedinim periodima igre.
- Svi mečevi sa reprezentacijama iz bivše SFRJ imaju posebnu težinu, pa smo očekivali da Hrvati budu posebno motivisani. Ovo je velika opomena za nas, da znamo da su u drugom krugu svi rivali izuzetno jaki - rekao je Mijatović.
„Orlići“ su sinoć igrali protiv Nemačke, a već večeras od 20.45 biju bitku sa Litvancima, koji su do sada ostavili sjajan utisak na EP u Španiji.