subota 8. decembar 2007.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Ranjeni i dalje kritično

Miroslav Jovanović (30) i Vladimir Bjelić (26) u šok sobi Urgentnog centra

Ranjeni i dalje kritično

BEOGRAD - Lekari beogradskog Urgentnog centra i dalje se bore za živote Miroslava Jovanovića Pikulje (30) i Vladimira Bjelića (26), koji su u četvrtak rano ujutro ranjeni u pucnjavi u restoranu „Užice“. Oni se nalaze u šok sobi i zasad je neizvesno koliko će tu ostati, jer su njihove povrede veoma ozbiljne.

- Oni su u veoma kritičnom stanju. Ranjeni su u grudi i stomak sa više hitaca i mi se trudimo da im pomognemo što više možemo - rekli su juče Glasu nadležni u UC.

I tokom jučerašnjeg dana nejasne su ostale okolnosti koje su dovele do ranjavanja ove dvojice mladih ljudi. Zna se da je Bjelić sa društvom sedeo u separeu restorana „Užice“, kod Autokomande. Negde sredinom noći stigao je Jovanović, koji je seo za susedni sto. Kako je noć odmicala, njih dvojica su nazdravljali jedan drugom, ali je negde pred zoru situacija izmakla kontroli. Posle bratskih zagrljaja i zajedničkog pića, oni su, po svemu sudeći, pucali jedan drugom u grudi i stomak. Oko 5.30 navodno je Jovanović prišao Bjeliću, zagrlio ga i poljubio, a zatim je izvukao pištolj, ispalio nekoliko hitaca u njega i mirno išetao iz prepune kafane.

Na zaprepašćenje prisutnih, krvavi Bjelić je ustao i onako ranjen istrčao za Jovanovićem, izvukao pištolj iz pojasa i pucao u njega. Jovanović je ostao da leži pored bandere ispred „Užica“ jako krvareći, dok je Bjelić seo u taksi i krenuo ka VMA. Policija je nešto kasnije u ulici Milana Ivkovića našla pištolj koji je Bjelić bacio kroz prozor automobila, vozeći se ka bolnici.

U kafani je posle „okršaja“ nastala opšta pometnja... Po dolasku policije, u restoranu je pronađen i treći pištolj, koji je, prema nezvaničnim informacijama, najverovatnije, namerno ili slučajno, ispustio neko od gostiju.

Tokom noći, u „Užicu“, koje je jedna od najpoznatiji beogradskih kafana u koju zalaze mnogi poznati, bili su i Srđan Adžemović Adžim i Mija Baškalović, koji, prema rezultatima istrage, nisu imali nikakve veze sa obračunom koji je usledio. Oni su u „Užice“ svratili posle slavlja u „Pastuvu“, koje je organizovao njihov zajednički prijatelj Slobodan Arambašić Ara. On je ovom prilikom slavio rođenje sina. Baškalović, inače, nije mogao da se seti otkud on u „Užicu“, jer je, prema rečima onih koji su ga videli, bio prilično pripit. Dejstvo alkohola bilo je očigledno, jer je izvodio „šou program“. Nekoliko njegovih prijatelja pokušalo je da ga smesti u automobil i pošalje kući, ali u tome nisu uspeli.