subota 8. decembar 2007.
RSS
• Beograd •
Početna > Beograd > Mali-veliki umetnici

Donatorima uručeno 12 umetničkih dela iz akcije "Mali prsti - veliki trag"

Mali-veliki umetnici

Prodavnice "Enci Menci", uoči novogodišnje groznice, odlučile su da ponovo obraduju svoje najmlađe potrošače organizujući nesvakidašnju humanitarnu akciju "Mali prsti - veliki trag". U četvrtak, 6. decembra u hotelu "Hajat" u 19 časova, održana je izložba radova, a 12 umetničkih dela tom prilikom je svečano uručeno donatorima.
 
  Dvanaest veličanstvenih mališana, izabranih među 200 prijavljenih, ušlo je u istoriju umetnosti, tako što je 17. novembra u prostorijama radnje "Enci Menci" u Zemunu svojim prstićima oslikalo 12 originalnih dela. To da su mališani pokazali izuzetan umetnički talenat dokazali su svojim delima, ali ono što njih tako male čini VELIKIM jeste činjenica da su autorska dela najmlađih slikara prodata u humanitarne svrhe.
 
  Malu veliku akciju svojom donacijom podržali su "Eksim Branković špedicija", "Bebi kutak", MCG, Podgorica,  "Pablišing mama", "Vitro grup", Omladinska zadruga SAT i "PS... fešn" iz Čačka, "IPS medija", "Joneko", "Brend mama" i "Deko internacional". Prilog od prodaje veličanstvenih radova ići će u dobrotvorne svrhe za kupovinu dva bilirubinometra za porodilišta u Novom Sadu i Kragujevcu, a ostatak novca biće poklonjen službi Halo beba, pri Javnom servisu za zaštitu zdravlja Srbije.