subota 8. decembar 2007.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Hronika – ukratko...

Hronika – ukratko...

Izbo druga nožem

 ČAČAK - U školskom dvorištu srednje Mašinske škole u Čačku učenik četvrtog razreda te škole I. G. (19) juče je nožem ubo u butinu druga iz razreda A. S. (19), nanevši mu lakšu telesnu povredu, izjavio je juče direktor škole Srećko Albić. Albić je novinarima rekao da je do incidenta došlo na odmoru, pošto je A. S. tražio 200 dinara od I. G, koji je odbio da mu da novac. Direktor je dodao da su obojica udaljena sa nastave na pet dana i da će o njihovom daljem statusu odlučivati nastavničko veće škole. U čačanskoj policiji agenciji Beta je rečeno da su uzete izjave od oba učenika i da se vodi postupak povodom tog incidenta.

Uhapšeni narko-dileri

 SMEDEREVO - Policija je uhapsila i zadržala Sašu Lukića (29), zvanog Milovan, i Dalibora Avramovića (23), zvanog Talijan, obojica iz Osipaonice, zbog sumnje da su neovlašćeno proizvodili, držali i stavljali u promet opojne droge. Kako se navodi u saopštenju PU Smederevo, Lukić i Avramović su 5. decembra zatečeni u Osipaonici u trenutku kupoprodaje heroina. Prilikom pretresa osumnjičenih i pretresa Lukićevog stana, policija je pronašla i oduzela 14 paketića s 3,6 grama heroina i oko 12 grama marihuane. Krivične prijave podnete su i protiv posrednika Saše P. (24), zvanog Petko, i kupca Marka B. (24), zvanog Marko Ćira, takođe iz Osipaonice. Osumnjičeni će biti predati istražnom sudiji Okružnog suda u Smederevu. 

Odbijen prigovor Jocića na optužnicu

 BEOGRAD - Okružni sud u Beogradu saopštio je juče da je kao neosnovan odbio prigovor protiv optužnice koja tereti Sretena Jocića, zvanog Joca Amsterdam, za podstrekivanje na ubistvo, a početak suđenja biće naknadno zakazan. U saopštenju se navodi da je krivično vanraspravno veće Okružnog suda u Beogradu odbilo prigovor Jocićevog branioca, ocenivši da je dokazima prikupljenim u toku krivičnog postupka činjenično stanje rasvetljeno u meri dovoljnoj za podizanje optužnice, te time i „postojanje sumnje da je okrivljeni izvršio krivično delo koje mu se stavlja na teret. Optužnica protiv Jocića podignuta je sredinom oktobra, a tereti ga da je u julu 1995. godine u Beogradu sa umišljajem podstrekivao Bojana Milosavljevića i Miodraga Prodanovića na ubistvo Gorana Marjanovića i izvesnog Duce, a da im Jocić zauzvrat isplati 50.000 tadašnjih nemačkih maraka.

Ukinut pritvor bivšem policajcu

 BEOGRAD - Na suđenju osmorici bivših pripadnika srpske policije optuženih za ratni zločin nad albanskim civilnim stanovništvom na Kosovu i Metohiji marta 1999. u Suvoj Reci, juče je sudsko veće ukinulo pritvor optuženom Ramizu Papiću, prenela je Beta. Predsedavajući sudija Veća za ratne zločine Vinka Beraha-Nikičević rekla je da se Papiću omogućava da se brani sa slobode, pošto su prestali razlozi za pritvor. Papiću je izrečena mera zabrane napuštanja mesta boravišta i naloženo da se svakih sedam dana javlja SUP-u Sjenica. Na optuženičkoj klupi, pored Papića nalaze se bivši pripadnici MUP-a Srbije Radoslav Mitrović, Radojko Repanović, Nenad Jovanović, Slađan Čukarić, Milorad Nišavić, Miroslav i Zoran Petković.