subota 8. decembar 2007.
RSS
• Beograd •
Početna > Beograd > Briljirali iz Udruženja stanara doma

Završena takmičenja povodom međunarodnog dana osoba sa invaliditetom

Briljirali iz Udruženja stanara doma

Protekle nedelje, u Domu za odrasla invalidna lica u Zemunu, održana su takmičenja povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom.

 Rekordnih 13 ekipa koje su predstavljale svoja udruženja, škole ili opštinske sportske organizacije za osobe sa invaliditetom borile su se za što bolji plasman na Ekipnom prvenstvu Beograda u šahu. Najviše uspeha imala je briljantna ekipa Organizacije gluvih Beograda u sastavu: Vladimir Klasan, Dragan Moldovanović, Rade Cimeša i Slobodan Divac. Drugo mesto osvojila je ekipa doma Ratnih vojnih invalida, dok se za treće mesto izborila ekipa Udruženja paraplegičara Beograda. Pored tri prvoplasirane ekipe na takmičenju su učestvovale i ekipe Društva za sport i rekreaciju invalida Rakovice, Civilni invalidi rata, Škola za decu oštećenog sluha "Stefan Dečanski", Savez za cerebralnu i dečju paralizu Beograd, Savez slepih Beograda, Društvo za sport i rekreaciju invalida Čukarica, Društvo za sport i rekreaciju invalida Zemun, Udruženje distrofičara Beograd, Udruženje stanara doma i Šah klub "Pogledi".
 
  Oko 70 osoba sa invaliditetom nadmetalo se u ostalih 5 sportskih disciplina: stoni tenis, pikado, viseća kugla, pločice i precizna vožnja elektromotornih kolica. U stonom tenisu, među damama je najuspešnija bila Ivana Vasiljević (Dnevni boravak za decu ometenu u razvoju - Šekspirova). U preciznoj vožnji elektoromotornih kolica maestralno je trijumfovala Nevena Gajić iz Udruženja stana doma, ispred svojih prijatelja iz udruženja, Svilane Luković i Željka Dimitrijevića.
 
  U pikadu je najpreciznija bila Vera Milošević (član Društva za sport i rekreaciju invalida Čukarice). U takmičenju u preciznom bacanju pločica, najviše uspeha imala je Milada Lazić (Udruženje stanara doma). Nadmetanje u visećem kuglanju je okupilo ubedljivo najviše učesnika. U ženskoj konkurenciji sve tri medalje pripale su članovima Udruženja stanara doma, a zlato je osvojila Dragica Stanojević. Među muškarcima najbolji je bio Nemanja Vukašinović Udruženje paraplegičara Beograd).