nedelja 8. jun 2008.
RSS
• Reflektor •
Početna > Reflektor > Veče latino nota za sva vremena

Španski pevač Hulio Iglesijas sutra nastupa u Beogradskoj areni

Veče latino nota za sva vremena

Aktuelnom turnejom, kojom je obuhvaćena i srpska prestonica, ovaj umetnik obeležava 40-godišnjicu uspešne karijere, a pred dolazak poručuje da za njega pevati znači biti živ

Čuveni španski pevač Hulio Iglesijas nastupiće sutra u Beogradskoj areni, pred više od 10.000 ljudi, kako su najavili organizatori koncerta, jer su u prodaju puštene i karte za nivo četiri.
Prema rečima direktora Arene Đorđa Milutinovića, tako veliko ime kakav je Iglesijas, koji je i lansirao latino zvuk do svetske popularnosti i koji po drugi put dolazi u Beograd, predstojeći veliki koncert namenjuje svim usamljenim damama čiji će muževi biti okupirani gledanjem Evropskog prvenstva u fudbalu.

Ipak, šalu na stranu, Hulio Iglesijas i jeste najpopularniji latino pevač svih vremena, i prodao je preko 100 miliona albuma širom sveta. Ovaj romantični, uglađeni šansonjer dopro je do ljudi u mnogim zemljama i na raznim jezicima. Godine 1968. nastupio je na španskom muzičkom festivalu u Benidormu sa svojom kompozicijom „La Vida Sigue Igual“ i osvojio prvo mesto, što je dovelo do sklapanja ugovora sa nezavisnom izdavačkom kućom Discos Columbia.

Aktuelnom turnejom ovaj umetnik obeležava 40. godišnjicu uspešne karijere, a pred dolazak poručuje da za njega pevati znači biti živ. Prošle godine objavio je album „LJuelljue chose de France“, koji je, kako kaže, „nastao u čast Francuske, zemlje koja u njegovom srcu zauzima posebno mesto i u kojoj se oseća kao kod kuće“.

O Iglesijasu postoji nekoliko podataka koji, možda, i nisu toliko poznati široj javnosti. Naime, u karijeri je pevao na desetak jezika (španski, engleski, francuski, italijanski, portugalski, nemački, tagalog (govor filipinskih domorodaca), mandarinski, japanski), a jedna teška saobraćajna nesreća u dvadesetoj godini odvojila ga je od fudbalskog terena i možda isto tako blistave karijere u Real Madridu. Bio je golman.

- Godine 1969. snimio sam film nazvan „La vida sigue igual“, po prvoj numeri u mojoj karijeri. Igrao sam samog sebe. Film prati godine koje su kompletno promenile moj život: saobraćajnu nesreću koju sam preživeo u dvadesetoj, koja me je naterala da ostavim fudbal i prve godine moje muzičke karijere. Kasnije sam uradio i film koji je fokusiran na jedan tipičan dan mog tadašnjeg života.

Za ime Hulija Iglesijasa vezivane su mnogobrojne ljubavne afere sa raznoraznim lepoticama, više ili manje poznatim ženama. NJegovi sinovi Hulio Hoze i Enrike su takođe u šou-biznisu. Interesantan podatak, koji postoji na njegovom sajtu je i da „svakih trideset sekundi neka od radio-stanica na planeti pusti pesmu Hulija Iglesijasa“.
Koncert u Beogradu, kako je poručio Iglesijas, biće fokusiran na najvažnije pesme iz njegove četrdesetogodišnje karijere.

- Veoma sam uzbuđen zbog toga što ponovo nastupam u Srbiji i zbog toga što ću sa publikom podeliti pesme kao što su „Hey!“, „LJuijote“, „La Carretera“, „Crazy“, „Abrazame“ i „Manuela“. Radujem se susretu sa fanovima posle toliko godina i zahvalan sam im na tome što su me sve vreme držali u srcu - rekao je pevač.

Ključne reči: