nedelja 8. jun 2008.
RSS
• Hronika •
Početna > Hronika > Starac pokušao da se ubije nožem

Starac pokušao da se ubije nožem

BEOGRAD - Sava Nikolić (78) pokušao je juče oko podneva da izvrši samoubistvo tako što se izbo nožem u predelu vrata na autobuskoj stanici u Crnotravskoj ulici, preko puta VMA.

Građani koji su na stanici čekali gradski prevoz nisu ni primećivali starijeg čoveka koji je stajao pored njih. Jedan građanin primetio je da je starac iz džepa jakne izvukao nož i počeo jako da sebe ubada u vrat.
- Bilo je stravično to videti, kada je sebe ubadao, krv je prskala po njemu. Nakon dva jaka uboda nožem srušio se na zemlju, a nož je pao pored njega. Ne znam koji su razlozi naterali čoveka na ovaj postupak. Odmah smo pozvali policiju i hitnu pomoć - ispričao je jedan od očevidaca.

U pomoć su priskočili i vojnici sa prijavnice Vojne akademije, koji su zajedno sa građanima pružili prvu pomoć Savi, pokušavši da zaustave krvarenje.
- Nisam ni znala da je neko pokušao samoubistvo, videla sam ljude kako viču i policijska kola, a posle sam čula i hitnu pomoć, videla sam njihovo vozilo kako odlazi prema VMA. Posle sam čula od neke žene da je neki čovek pokušao da se ubije na stanici. To je sve što znam - ispričala nam je jedna žena.

Policija je brzo stigla na mesto nesreće, i dok je Savo još ležao, sa VMA stiglo je medicinsko vozilo, koje je teško povređenog Savu prebacilo na odeljenje za reanimaciju, gde se lekari bore za njegov život.
Na mestu gde je starac pokušao da sebi oduzme život videli su se tragovi krvi i sterilne gaze s kojim su pokušali građani da zaustave obilno krvarenje. Na stajalištu ispred VMA niko nije mogao da nam ispriča više osim jednog očevica, koji se setio da je Savo prošao pored njega na stanici, pa pretpostavlja da je izlazio iz bolnice.