nedelja 8. jun 2008.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Sport - ukratko..

Sport - ukratko..

KONJIČKI SPORT

Če Gile na stazi

LJubitelji galopa danas će ponovo imati zadovoljstvo da vide čuvenog Če Gileta, bivšeg Surčinca, i pobednika mnogih trka, koga sadašnji vlasnik Omeragić za velike trke redovno dovodi u Beograd. U pitanju je Frikom internacionalna trka, Če Gileta jaše poznati džokej Ilja Moskov, no prognozeri mu ne daju puno šanse za osvajanje trofeja, već kao glavne favorite prognoziraju grla Stamenu i Denbori Hil. Zbog odlaska na Lipanjski turnir u Zagreb i priprema za Međunarodni turnir u Sofiji, preponskih takmičenja neće biti, tako da će nagradni fond koji je obezbedio Frikom u iznosu od 940.000 dinara podeliti galoperi i kasači. Kasačka trka dana JE Frikom Trofej u kojoj za favorita važi grlo Blondi koga vozi naš poznati osvajač derbija Branislav Mukić. Inače, sve trke u čast sponzora nose imena Frikomovih proizvoda. Trkački dan obećava uzbuđenja zbog neizvesnih trka, a i vreme se postaralo za obzirom da su prethodne kiše malo otežale obe staze. Program počinje u 15 časova kvalifikacijom kasača, prva trka je u pola sata kasnije, kladionica radi, a ulaz je i dalje slobodan.
Inače, Beogradski hipodrom najavio je i sklapanje ugovora sa gospodinom Džeremi Hilom o promeni barijere na galopskoj stazi čime će se opasnosti od nesrećnih slučajeva na stazi znatno umanjiti.
RASPORED TRKA: 1. Kvalifikacije kasača (15). 2. Plodovi mora (0-250e) Guma /1700 m (15.30). 3. Balkanska mešavina (Kategorija-III) 1100m (16), 4. Kvatro (751-3.000e) Guma /1700 m (16.30), 5. Grandisimo (Kategorija-II) 1.700 m (17). 6. Frikom trofej (3001-10.000e) Guma/1.700m (17,30), 7. Frikom internacionalna trka (Grup 1) 1.700m (18), 8. Bla-Bla (251-750e) Guma /1.700 m (18.30). 8. King ekstra (Handikap-III) 1.300m (19)    nĐ. Sremac

ATLETIKA

Dibabi oborila rekord

Na atletskom mitingu Zlatne lige koji je održan u Oslu, Etiopljanka Tiruneši Dibabi oborila je svetski rekord u trci na 5.000 metara, postigavši vreme od 14:11.15. Četvorostruka svetska šampionka je dosadašnji rekord koji je držala njena sunarodnica Meseret Defar popravila za čak pet i po sekundi.

ULTIMAT FAJT

Pazarci isprebijali Zagrepčane

Ekipa Novog Pazara u „Ultimat fajtu“ savladala je tim Zagreba, u meču koji je pred oko 2.000 gledalaca održan u petak uveče na novopazarskom Gradskom stadionu. Pobede su slavila četvorica domaćih takmičara, dok je duel između domaćeg borca Adnana Alića i Roberta Modrića završen bez pobednika. Poene timu Novog Pazara doneli su Vladimir Đorđević protiv Stanislava Šakića, Mirsad Bogućanin u duelu sa Darkom Dadovićem, Adnan Buharalija koji je pobedio Igora Barića, i Edin Pulić primoravši na predaju Antu Jovića. Organizatori revije bili su Ultimat fajt savez Srbije i Sportski savez Sandžaka.

ITALIJA

Panući u autu

Kristijano Panući, odbrambeni igrač Italije, zbog povrede kolena morao je pre vremena da napusti trening svoje selekcije. Nastup iskusnog defanzivca u duelu sa Holandijom je pod znakom pitanja, što bi mogao da bude veliki problem selektoru Donadoniju, koji je već ostao bez kapitena Fabija Kanavara, takođe igrača iz zadnje linije tima.

HOLANDIJA

Oporavljen Van Persi

Robi Van Persi, napadač Holandije, poslednje dve nedelje imao je individualne treninge zbog povrede noge, ali selektor „lala“ Van Basten nije zabrinut za njegovo učešće na EP.
- Svaki dan mu je sve bolje, a odluku o njegovom nastupu protiv Italije doneću neposredno pred početak utakmice. Moguće je da zaigra u drugom poluvremenu - otkrio je Marko Van Basten.

OBEZBEĐENJE

Angažovano više od 60.000 policajaca

Švajcarske i Austrijske vlasti angažovale su više od 60.000 policajaca i vojnika koji će voditi računa o bezbednosti tokom EP. Organizator šampionata imaće pomoć i od pripadnika policije iz svih zemalja učesnika turnira. Saopšteno je da će austrijski i švajcarski policajci i vojnici nastojati da deluju preventivno, a njihova metoda rada sastojaće se iz tri dela: razgovor, smirivanje, pa tek onda intervencija. Grupa B proglašena je najrizičnijom, a u njoj se takmiče Austrija, Nemačka, Poljska i Hrvatska.

ŠVEDSKA

Lagerbek vidi Špance na tronu

Lars Lagerbek, selektor Švedske, smatra da će ovogodišnje EP osvojiti jedna od fudbalskih velesila, a najviše šansi dao je „crvenoj furiji“.
- Španija uvek igra zanimljive utakmice i, ukoliko igrači uspeju da se uklope, mislim da će ta selekcija biti glavni konkurent za titulu. Verujem u moć tradicije u fudbalu, a Danci i Grci su jedini izuzeci u modernim vremenima - istakao je Lagerbek.

KLADIONICA

Nemci i Tores favoriti

„Vilijam Hil“ najpoznatija britanska sportska kladionica objavila je listu kvota za osvajanje EP i najboljeg strelca. Prvi favorit su Nemci, za koje se na uložen dinar može zaraditi pet. Drugi su Španci (1:6), dok su aktuelni svetski prvaci, Italijani (1:7,5), tek treći. Za najboljeg strelca najviše šansi daju se Fernandu Toresu (1:9), potom Ronaldu (1:10), Kloseu (1:11)... Favorit za najboljeg igrača turnira je Kristijano Ronaldo, za njim slede Tores, Balak, Riberi i Fabregas.