nedelja 8. jun 2008.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Neka nam se ponovi „Vembli“

Reprezentativci Hrvatske optimisti pred duel sa domaćinom turnira Austrijom

Neka nam se ponovi „Vembli“

Velika očekivanja nacije s kojima su ispraćeni na Evropsko prvenstvo reprezentativci Hrvatske moraće da opravdaju već na startu turnira kada ih u „katoličkoj“ grupi B očekuje duel sa nezgodnom selekcijom Austrije. Iako po imenima imaju mnogo bolji tim od Austrijanaca, „kockasti“ u duel ulaze oprezno, pogotovo što igraju sa domaćinom završnog turnira. Napadač Hamburga Ivica Olić očekuje težak meč, ali veruje da je Hrvatska bolja i da će već na startu pružiti dobru partiju.

- Izostanak Eduarda da Silve je, bez sumnje, veliki hendikep za Hrvatsku, ali imamo dobre napadače koji će svima pokazati da imaju kvalitet dostojan učešća na EP. Voleo bih da protiv Austrije ponovimo partiju kao protiv Engleza na „Vembliju“ kada smo ih baš razvalili - izjavio je Olić.

Današnji duel u Beču predstavljaće prvi meč Austrije i Hrvatske na jednom velikom takmičenju. U dosadašnja tri prijateljska duela „kockasti“ su u sva tri navrata slavili, poslednji put 2006. godine baš ubedljivo u Beču (4:1). Loš skor sa Hrvatima uopšte ne zabrinjava selektora Austrije Jozefa Hikersbergera, čiji tim, uprkos oskudnom kvalitetu, ima ambicije na ovom turniru.

- Većina naših reprezentativaca je u odličnoj formi. Optimista sam pred utakmicu sa Hrvatskom jer znam da ćemo dati sve od sebe da napravimo iznenađenje i pobedimo. Zašto da ne? Igramo u Beču, pred našim navijačima koji će biti jedanaesti igrač Austrije - rekao je Hikersberger, po malo zaboravljajući broj hrvatskih gastarbajtera koji žive u ovoj zemlji..