nedelja 8. jun 2008.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > Napad na kuću Hašima Tačija

Napad na kuću Hašima Tačija

PRIŠTINA - Nepoznata osoba pokušala je kasno preksinoć da uđe u kuću premijera Kosova Hašima Tačija u naselju Dragodan u Prištini, saopštila je KPS.

- Obezbeđenje kuće Tačija primetilo je na drugom spratu jednu osobu koja je pokušala da kroz terasu uđe unutra. Na upozorenje obezbeđenja, napadač je pucao u pravcu obezbeđenja i posle razmene vatre pobegao u nepoznatom pravcu. Posle preliminarnog pregleda mesta napada, pretpostavlja se da je jedna osoba ranjena - piše u saopštenju.

U trenutku napada Tači nije bio u kući, povređenih nema među članovima porodice koji su u trenutku napada bili unutra. Policija je preduzela široku akciju i istragu, a još nema informacija o mogućim napadačima niti motivima napada.
A Vlada Kosova odlučila je da podigne nivo sigurnosti premijera i drugih visokih zvaničnika.

- Još nisu poznati detalji i ko je sve uključen u napad. U vreme napada premijer nije bio kod kuće, ali tu su bili njegova supruga i sin, koji nisu povređeni - rekao je zamenik premijera Hajredin Kući na vanrednoj konferenciji za novinare i dodao da „činjenica da je neko želeo da povredi premijera i njegovu porodicu, bez obzira na motive, nije samo kriminalni akt koji prelazi granice mržnje i netrpeljivosti“, te je zato vlada odlučila da poveća mere bezbednosti za nosioce visokih funkcija.

I predsednik Kosova Fatmir Sejdiju osudio je napad ističući da je reč o aktu i na „kosovske institucije“, kao i predsednik Skupštine Jakup Krasnići koji je rekao da je reč o „uzaludnom pokušaju da se izvrši pritisak da se vlada i institucije Kosova onemoguće u ostvarivanju njihove istorijske misije“.

Komentari

Sta kazete premijer?-ma to vam je obracun izmedju mafijasa i nista drugo.

njega tog tacija treba eliminisati, to bi bilo odmah resenje svih problema!

To siptaru Taciju uz oluk zgrade penju duhovi onih cije je bubrege dobro naplatio...A tADIC flaster na usta (mr president noj)

Pitanje za Redakciju:
Zasto se ne pise takozvani premijer ,ili"premijer",pod navodnicima?Takozvana ili samozvana "Skupstina Kosova"? Zar ne bi trebalo pisati okupirana teritorija Republike Srbije?(Secam se da se i trideset godina posle II sv.rata svuda pisalo tzv.NDH i nikako drugacije.) Da li to znaci da ih "Glas javnosti " smatra legalnim?Vidim da i druga sredstva informisanja rade to isto,ali kako su stranci vlasnici ne cudim se.Cudim se vama, jer vas smatram srpskim patriotskim novinama.