nedelja 8. jun 2008.
RSS
• Putovanja •
Početna > Putovanja > Letovanje za 100 evra

Zbog povoljnih aranžmana sve veći broj naših turista na odmoru u predsezoni

Letovanje za 100 evra

Predsezona ima niz pogodnosti, junski dani prijatni su za sunčanje i šetnju, hotelijeri i ugostitelji su predusretljivi, a velikih gužvi na plažama, karakterističnih za glavnu letnju sezonu - nema

Povoljne cene aranžmana i vanpansionske potrošnje u ovo doba godine značajna su pogodnost zbog koje se veliki broj turista odlučuje za letovanje u predsezoni. Pored toga, sunčani junski dani prijatni su za sunčanje i šetnju, a velikih gužvi karakterističnih za glavnu letnju sezonu - nema.

Turističke agencije pripremile su bogatu ponudu letovanja u predsezoni, a najtraženija su tradicionalni letnji centri u Grčkoj, Bugarskoj, Turskoj i Egiptu.

Turistička agencija „Trim travel“ nudi aranžmane po povoljnim cenama u grčkim letovalištima, gde desetodnevni smeštaj u privatnim apartmanima košta od 110 evra, a autobuski prevoz dodatnih 55 evra. Veliko je interesovanje naših turista i za Kušadasi, gde deset noćenje sa doručkom u hotelima sa dve zvezdice košta od 65 evra, a autobuski prevoz 75 evra. Zbog izuzetno povoljne cene aranžmana i ove sezone popularna su bugarska mesta Zlatni Pjasci, Albena, Kranevo, Nesebar, Sozopol, gde devet noćenja u hotelima sa 2 zvezdice košta od 42 evra, a autobuski prevoz dodatnih 60 evra. Turističa agencija „Montesol“ kada je reč o Bugarskoj nudi letovanje od 12. juna u Nesebaru, najpoznatijem letovalištu u Bugarskoj, gradu muzeju pod zaštitom Uneska, gde je cena desetodnevnog noćenja u sobama prve kategorije 4.700 dinara i 20 evra.

U turističkoj agenciji „El greko“ tvrde da je i ove sezone izuzetno veliko interesovanje za Pefkohori i Hanioti, gde su svi aranžmani u maju i junu već uveliko rasprodati. Sedam noćenja u luksuznim privatnim vilama i autobuskim prevozom košta svega 65 evra. Ista ponuda važiće i u septembru, kada nema velike gužve na plažama i u restoranima.

POVOLJNE CENE  U BARU

Šušanj kod Bara i ovog leta je među jeftinijim turističkim mestima na Crnogorskom primorju, gde će gosti letovati po cenama pansiona od 8,5 do 18 evra.
U vili „Babović“ u Šušnju, vlasnika Slavka Babovića, koja se nalazi udaljena od mora 400 metara, desetodnevni polupansionski odmor od 11. do 21. juna košta svega 85 evra, ili osam i po evra dnevno, u punoj sezoni, u julu i avgustu, od 11,50 do 12 evra. Polu pansion u junu košta od 10,50 do 12 evra, a u julu do 13 do 14 evra.
Prema podacima Ugostiteljsko turističkog preduzeća „Talasturs“ iz Bara, u njihovom turističkom naselju u Šušnju, u sobama prve druge i treće kategorije cene punih pansiona u julu i avgustu najniže su na Jadranu, od 16 do 18 evra.

D. Stodić

Povoljne cene letovanja na Skijatosu nudi i turistička agencija „Grinturs“, gde deset noćenja u apartmanima i sobama košta 199 evra. U cenu je uračunat autobuski prevoz i vožnja trajektom, a prvi polasci najavljeni su od 20. juna.

Većina agencija koje rade last minute ponude u svojim programima putovanja imaju i luksuzne hotele po povoljnijim cenama. Tako turistička agencija „Big blu“ u predsezoni nudi letovanje u poznatom turskom letovalištu Alanji, gde 10 noćenja košta 400 evra, a u Kemeru u „ol inkluziv“ ponudi 450 evra.

Egipat poslednjih godina postaje sve privlačnija zemlja za odmor naših turista. Iz ponude turističke agencije „Ponte“ izdvaja se dvanaestodnevni polupansion po ceni od 249 evra, a turistička agencija „San lajn“ od 19. juna nudi u Tunisu po ceni od 275 evra za sedmodnevni polupansion.

Iako se aranžmani za Krf i Rodos odlično prodaju, u turističkoj agenciji „Belvi“ tvrde da ima još slobodnih mesta. Od 9. juna na Krfu autobuski prevoz i smeštaj u apartmanima i vožnja trajektom košta od 129 evra, a na Rodosu desetodnevni aranžman sa avionskim prevozom i smeštajem u hotelima sa 2 zvezdice 389 evra.

- Za razliku od ranijih godina kada se za letovanje odlučivalo desetak dana pre odlaska na odmor, ove sezone situacija je drugačija. Tome je svakako doprineo Sajam turizma u Beogradu koji se ove godine održao već u februaru i naši turisti su blagovremeno mogli da odaberu mesto za odmor i rezervišu mesta - kaže za Glas Milan Lainović iz turističke agencije „Belvi“.
„Rekraturs“ i ove godine nudi povoljne cene letovanja u Crnoj Gori tako je u Čanju sve rasprodato u prvoj polovini juna a od 21. juna polupansion u hotelu „Biserna obala“ košta 2.250 dinara.