nedelja 8. jun 2008.
RSS
• Slobodno vreme •
Početna > Slobodno vreme > Demokrata sa crnim pojasom

KO JE OVAJ ČOVEK - Zoran Alimpić, v.d. gradonačelnika Beograda

Demokrata sa crnim pojasom

POČETAK - Rođen je 20. oktobra 1965. godine u Pančevu.
DETINJSTVO - U rodnom mestu je proveo svega tri godine, a zatim se sa roditeljima preselio u Beograd, na Banovo brdo, gde i danas živi. O njegovom detinjstvu ne zna se mnogo, a v. d gradonačelnika objašnjava da mu dodatni publicitet ne treba jer, kako je novinaru Glasa rekao, ne želi da radikali „vršljaju“ po njegovoj biografiji i da je to samo još jedan oblik pritiska!

NACIONALNOST - Srbin

VERSKA OPREDELJENOST - Pravoslavac
OBRAZOVANJE - Završio je Srednju arhitektonsku školu, ali se ipak nije odlučio za studije arhitekture, već za Šumarski fakultet, smer za vodoprivredu erozionih područja. Međutim, nikada nije radio u struci. Kao student nije želeo da ga roditelji finansiraju, već se okušao i u malom biznisu. Naime, studirao je i u isto vreme imao malu privatnu zanatsku radnju, koju je zatvorio 1990. godine. Po završetku studija zaposlio se u stambenoj zadruzi „Univerzitet“, u kojoj je proveo narednih sedam godina, do februara 1997. godine. Trenutno pohađa dvogodišnje magistarske (master) studije na smeru evropske integracije, javna politika i uprava na Fakultetu za ekonomiju, finansije i administraciju. Član je saveta Šumarskog fakulteta.

STRANAČKI ANGAŽMAN - Član je Demokratske stranke od ranih devedesetih. Bio je odbornik u Skupštini opštine Čukarica, u tri mandata, od 1992. pa do 2004. godine. Zatim je 1997. godine postao predsednik opštine Čukarica, a poverenje je zadobio i u narednom mandatu. Na mestu prvog čoveka Čukarice zadržao se sve do 2004. godine. U ovoj opštini ga se sećaju kao predusretljivog, odgovornog i veoma skromnog predsednika opštine, koji je uvek imao razumevanja za svoje zaposlene i nije tvrdoglav. U republičkom parlamentu od 2004. do 2007. godine Demokratska stranka ukazala mu je poverenje i izabrala za narodnog poslanika. Ujedno sa obavljanjem funkcije potpredsednika opštine od 1994. do 1996. godine bio je potpredsednik Gradskog odbora DS-a, kao i član predsedništva i odbornik u Skupštini grada. Od 8. oktobra 2007. godine izabran je za predsednika Skupštine grada. Posle smrti Nenada Bogdanovića preuzeo je dužnosti gradonačelnika do izbora.

ZANIMLJIVOSTI - Skoro 20 godina trenira karate i nosilac je crnog pojasa. Predsednik je karate kluba „Čukarica“. Nenad Korpanovski, direktor ovog karate kluba, kaže da je Alimpić pasionirani karatista i da je bio kapiten ekipe u kojoj je bio čuveni reprezentativac Toša Rajić. Uvek napomene da mu je jako žao što nema više vremena da se posveti karateu, ali da ipak kući „onako sam za sebe“ trenira. Oženjen je, supruga LJiljana je učiteljica i takođe je član Demokratske stranke. Tečno govori engleski jezik.

Komentari

Skoro sve ste rekli no ipak nesto ste zaboravili pa cu pokusati da to nadoknadim. Izvesni gospodin je budala par ekselans.

Pored toga sto je budala u cemu se slazem sa tobom on je jos i siledzija, pa vidis da preti karate vestinom, samo izgleda nije cuo za onu staru narodnu poslovicu: dva losa ubise Milosa.