nedelja 8. jun 2008.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Crnogorac Kuk se oprostio od Zvezde

Tim sa Malog Kalemegdana završio (ne)uspešnu sezonu i ostao bez najboljeg igrača

Crnogorac Kuk se oprostio od Zvezde

Omar Kuk protiv Partizana odigro je poslednju utakmicu u dresu Crvene zvezde i to na dan kada je definitivno dobio crnogorsko državljanstvo.

- Prvo ću se odmoriti, pa ću tokom leta potražiti angažman u NBA ligi. Već imam ponude nekih velikih evropskih klubova i u dogovoru sa menadžerima odlučiću koja je varijanta najbolja. Očekuju me obaveze i u reprezentaciji Crne Gore - poručio je Kuk posle revanš susreta polufinala plej-ofa sa Partizanom.

Američki plejmejker zadovoljan je sezonom provedenom na Malom Kalemegdanu.
- Dobra sezona je iza mene. Ovde mi se rodila ćerka, tako da će mi Zvezda i Beograd ostati u lepom sećanju - rekao je Kuk.

Kuk je pre Zvezde nastupao za Portland i Toronto u NBA ligi, a u Evropi za belgijski Deksija Mons, rusku Samaru i francuski Strazbur. Pre nego što je preko svog menadžera stupio u kontakt sa Košarkaškim savezom Crne Gore, Kuk je izrazio interesovanje da igra za reprezentaciju Srbije, ali ta ideja nije naišla na pozitivan prijem kod selektora „orlova“ Dušana Ivkovića.
Iako je Zvezda sezonu završila bez osvojenog trofeja, trener Milan Škobalj smatra da je dovođenjem nekoliko mladih igrača postavljen temelj za bolje rezultate, kao i da su on i njegovi igrači, ove godine, ispunili sve ciljeve koje je menadžment kluba postavio.

- Ovo je naš maksimum, više nije moglo. Ispunili smo ciljeve, i očekujem da će to potvrditi i uprava kluba. Zadovoljan sam onime što su moji igrači pokazali. Borbenost i pristup meču, trebalo bi da svim igračima Zvezde budu putokaz kako treba da igraju u nastavku karijere - rekao je Škobalj.