utorak 8. april 2008.
RSS
• Politika •
Početna > Politika > Naše žrtve ponovo ubijaju

Porodice kidnapovanih i ubijenih ogorčene zbog oslobađanja Haradinaja

Naše žrtve ponovo ubijaju

BEOGRAD - Udruženje porodica kidnapovanih, nestalih i ubijenih sa Kosova i Metohije ogorčeno je oslobađajućom haškom presudom krvnika iz Glođana Ramuša Haradinaja, ali i knjigom bivše haške tužiteljke Karle del Ponte „Lov“, u kojoj se opisuju zločini nad Srbima od OVK. Simo Spasić, predsednik Udruženja, najavio je podnošenje krivične prijave protiv Del Ponteove zbog, kako je rekao, prikrivanja dokaza o mučenju i vađenju organa kidnapovanih Srba po logorima u Albaniji.

- Još 2001. godine na sastancima sa haškim tužiteljima izneli smo im svoje sumnje, ali nam tada niko nije verovao. Tragedija je veća jer i naši političari nisu ništa uradili kako bi se rasvetlile sudbine preko 2.500 ljudi sa Kosmeta. Haradinaja u Prištini dočekuju kao heroja, dok u Beogradu i u drugim srpskim gradovima niko nije izašao na ulice da izrazi protest protiv oslobađanja Haradinaja - sa nevericom ističe Spasić, čije je udruženje predstavilo sobu u kojoj su izložene slike nastradalih s Kosmeta i u kojoj porodice žrtava dolaze kao na Zid plača da se mole za svoje najmilije.

Lozinka Radojčić, kojoj je sin poginuo 13. septembra 1999. godine na graničnom prelazu Košare, kaže su žrtve ponovo ubijene sramnom presudom.

Komentari

MI SRBI SMO PROKLET NAROD. SRAMOTA ME JE PRED OVIM TUZNIM LJUDIMA . NEMA OPRAVDANJA ZA PUT U"BOLJI ZIVOT" PREKO LESEVA . KOLIKO JE SRAMNA ODLUKA HAGA DA OSLOBODI HARADINAJA, TOLIKO JE SRAMNA REAKCIJA SRBIJE NA TU ODLUKU.