subota 8. mart 2008.
RSS
• Tema •
Početna > Tema > Ne smemo da pristanemo na novi Minhen!

GLAS ISTRAŽUJE: Kosmet i blokada vlade - šta da se radi Aleksandar Popović, potpredsednik DSS-a

Ne smemo da pristanemo na novi Minhen!

Ako neko smatra da Ustav treba kršiti, ako neko misli da Kosovo i Metohija ne treba da bude deo Srbije - neka to jasno kaže. Neka ne uvija. Ali, to nije i neće biti politika DSS-a. Ministar Dinkić je rekao da Demokratska stranka Srbije vodi suludu politiku. Ako je u pravu, onda ne bi trebalo da gubi vreme na razgovore sa onima koje tako karakteriše

Ne mislim da je „evropejstvo“ da se prihvata nepoštovanje prava i zakona i otimačina teritorije Srbije. „Evropejstvo“ ne uključuje repriziranje Minhenskog sporazuma i imitiranje Brežnjevljeve doktrine. Ako je sve to „evropejstvo“ - onda to nije ono u šta ja verujem
Vlada i Skupština neće biti blokirane, po Srbiju loših kompromisa neće biti. DSS ih, u svakom slučaju, neće praviti zarad privida da su stvari u najboljem redu - rekao je u intervjuu Glasu javnosti potpredsednik DSS-a Aleksandar Popović.

Predsednik Srbije Boris Tadić ocenio je da „rezolucija SRS ne služi za zaštitu državnih interesa već je namenjena prekidanju odnosa Srbije sa EU“. Kakav je vaš stav, posebno s obzirom na to da je Slobodan Samardžić već izjavio da više ne postoji zajednička politika vlade prema EU i KiM ?
- Veoma je bitno da o tom važnom pitanju razgovaramo argumentovano. Mislim da je u javnoj raspravi o rezoluciji ključno da svako ko je protiv rezolucije jasno kaže koja su reč ili rečenica u njoj sporni, šta je ono što treba izmeniti, izbaciti, dopuniti. Dakle, da govorimo o suštini, a ne da dajemo ocene. Ova rezolucija se ne razlikuje od prethodnih sličnih akata Narodne skupštine. Sve što Srbija traži od EU jeste da Unija jasno kaže u kojim granicama vidi Srbiju, da jasno kaže da li je za otimačinu i krađu ili je protiv. Da li je za vladavinu prava ili sile. A kada odgovor, jasan i nedvosmislen na to pitanje Srbija dobije - sama će odlučiti kuda će i kako dalje. Ne vidim u ovome ništa nefer i nepošteno.

PREDVIĐEN POTEZ

Američki ambasador u Beogradu, Kameron Manter, ovih dana se požalio - zato što su SAD priznale „državu Kosovo“ - da više nema mogućnost da kontaktira sa našim ministrima. Je li i ta „restrikcija“ previđena vladinim Akcionim planom? S obzirom na sukobe unutar vlade, poštuje li se uopšte?
- Taj potez je predviđen Akcionim planom, onim delom koji je izradilo Ministarstvo spoljnih poslova i koliko znam -to se apsolutno poštuje. Nemojte zaboraviti jednu jednostavnu stvar: da se ta mera odnosi na ljude koji predstavljaju vlade država koje su priznale otmicu i otimačinu Kosova i Metohije, država kojima je sila važnija od prava. Državama od kojih su neke u navodnom ratu sa terorizmom, a podržavaju lažnu državu koju vode osuđeni teroristi koji su, uz to, pripadali formacijama koje je upravo Stejt Department 1998. okrakterisao kao terorističke. Mislim da je ova mera iz Akcionog plana zaista nešto najblaže što smo mogli da uradimo. Žao mi je što se bilo ko u Beogradu oseća usamljeno, ali imam mnogo veći problem sa podrškom teroristima i separatistima na Kosovu i Metohiji od nekih država.

AMBASADORI I NASILJE

Izgleda da ni u „horu“ koji podržava vaš deo vlade više nema jedinstva oko nekih stvari. Primera radi, Dragan Marković Palma zatražio je hitno vraćanje ambasadora u zemlje koje su priznale Kosovo...
- Svako ima pravo na svoj stav. Istina je jedna: postoje zemlje koje su priznale otimačinu dela naše teritorije i to je realno neprijateljski gest. Najmanja stvar koju je Srbija mogla i morala da uradi bilo je da povuče ambasadore na konsultacije. Sve drugo prktično bi značilo da se Srbija sa otimačinom slaže. Uostalom, povlačenje ambasadora je mera iz vladinog Akcionog plana za Kosmet i zato oni „na konsultacijama“ ostaju do daljnjeg.
Toma Nikolić je za to da „na konsultacijama“ ostanu sve dok zemlje koje su priznale „državu Kosovo“ ne ponište te svoje odluke. Ako treba i sto godina. Kakav je vaš stav?
- Ambasadori su povučeni kao posledica odluka zemalja u kojima su bili akreditovani. Uzrok povlačenja nije naš kapric već nasilje koje te zemlje sprovode nad Srbijom. Kada se to nasilje prekine i stvari vrate u pređašnje stanje, jasno je da će nestati i razlog da oni ne budu u zemljama akreditacije.
Sudeći prema onome što javno govori, ministar ekonomije Mlađan Dinkić sigurno će biti protiv tako dugih „konsultacija“. Možda i ceo DS-ov deo vlade. Gde je izlaz?
- Akcioni plan je izglasan jednoglasno! Uostalom, svi koji su promenili mišljenje - neka javnosti predoče svoje nove stavove. Neka to učine.

BLOKADE NEĆE BITI!

Posle svega što je gospodin Dinkić izgovorio o stanju u vladi i politici DSS, da li bi njeno održavanje po svaku cenu bilo dobro za Srbiju?
- Stvari su vrlo jednostavne. Ako neko tvrdi da njegov koalicioni partner vodi suludu politiku, onda u takvom partnerstvu ne može da bude. Pa, ko se od nas, u običnom životu, trudi da se druži ili radi nešto sa suludim ljudima?
Stvoreno stanje nije dobro za Srbiju. Ali, ne bi li održavanje blokade unutar vlade i Skupštine povodom Kosmeta i drugih najkrupnijih pitanja bilo još gore?
- Vlada i Skupština neće biti blokirani, ali to nikako ne znači da će se praviti kompromisi tamo gde im mesta nema, samo zarad privida da su stvari u najboljem redu.

VREME ĆE...

Ne vodi li ono što se dogodilo u Skupštini bar formiranju nove većine povodom Kosova, paralelne onoj na kojoj se dosad držala vlada?
- Vreme će dati najbolji odgovor na to pitanje.

Hoće li poslanici DSS-NS 13. marta glasati za tekst rezolucije koji je raspolutio i vladu i Skupštinu, korigovan amandamanom Miloša Aligrudića? Hoće li vlada i njena koalicija preživeti formiranje, makar privremene, skupštinske koalicije DSS-NS-SPS-SRS povodom KiM ?
- Jasna je stvar da će DSS ostati dosledan svojoj politici i svojim stavovima. Videćemo kako će se po ovom pitanju izjasniti druge poslaničke grupe. Što se tiče Vlade Republike Srbije, mislim da je sasvim jasno da u ovom trenutku među strankama koje je čine postoji razlika oko zaista ozbiljnog pitanja. I to se u politici događa.

Hoće li vlada opstati u sadašnjem sastavu ili će se ići na rekonstrukciju ili možda na izbore?
- S obzirom na razlike koje postoje i koje su jasno izražene, ne verujem da vlada u ovom sastavu može da opstane do 2011. godine.

Neki se na „konja“ ove vlade ne bi kladili ni do jeseni...
- Svet je pun iskušenja, Srbija je puna iskušenja, videćemo šta će dalje biti. Činjenica je da su razlike koje postoje između koalicionih partnera o ključnom pitanju više nego ozbiljne.

Šta bi, u slučaju pada vlade, bilo verovatnije: manjinski rekonstruisani kabinet DSS-NS, vlada DSS-NS-SRS ili vanredni izbori ?
-U Srbiji je nezahvalno baviti se spekulacijama.

Kako su, posle svega, više uopšte mogu pomiriti suprotne pozicije untar vladine koalicije?
- „Platforma“ za mirenje su Ustav Srbije i decembarska i februarska rezolucija Skupštine o Kosovu i Metohiji. Svi ministri, kao i predsednik Srbije, zakleli su se na Ustavu, a rezolucija je u Skupštini prihvaćena gotovo jednoglasno. Povrh svega, mora postojati i istorijska odgovornost državnog vrha i vodećih političkih stranaka. Ako neko smatra da Ustav treba kršiti, ako neko misli da Kosovo i Metohija ne treba da bude deo Srbije - neka to jasno kaže. Neka ne uvija. Ali, to nije i neće biti politika DSS-a.

Posle onoga što je Andreja Mladenović u ime DSS-a rekao Mlađanu Dinkiću, kako sa ministrom ekonomije možete dalje sedeti u istoj vladi?
- Pa, moram da vas podsetim da je ministar Dinkić rekao da DSS vodi suludu politiku. Ako je ministar Dinkić u pravu, onda ne bi sam trebalo da gubi vreme na razgovore sa onima koje tako karakteriše. A ako nije u pravu - ne može očekivati da DSS preko takvih ocena jednostavno pređe!

To je tačno, ali je i DSS preko Mladenovića saopštila da Dinkić nikada nije razumeo Kosovo...
- Skupština Srbije je, uz glasove G17 plus, usvajala izveštaje pregovaračkog tima. Vlada Srbije je činila isto, opet uz glasove G17 plus. U tim izveštajima bila je jasna pozicija u vezi kosovskog duga. Sve je to G17 plus podržavao! Čak je, u prethodnoj vladi, upravo ministar Dinkić bio resorni ministar koji je o tom pitanju vodio računa. Ako se sada odjednom kaže da je sve to bilo pogrešno, da su sopstvene akcije i glasanja bila pogrešna, onda se tu, očigledno, radi o velikom nerazumevanju i velikom nesporazumu. Ali, nisu DSS i DS promenili stav, niti je to učinio državni pregovarački tim. Stav je promenio G17 plus. I tu promenu treba ministar Dinkić da objasni.

Brine li vas - ako razlaz DSS sa DS i G17 postane neminovan - mogućnost da se DSS nađe pod baražnom vatrom kritike i iz Beograda, i iz Brisela, i iz Vašingtona - da sa radikalima pravi antievropski blok i izolacionističku većinu ?
- Hajde da govorimo jezikom činjenica. Za vreme prve vlade Vojislava Koštunice otpočeli su pregovori sa EU, dobijena studija izvodljivosti i otpočeli pregovori o Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju. Te pregovore na godinu dana nije prekinula Srbija, već Brisel. Za vreme te vlade je usvojeno oko 250 zakona, od kojih su dve trećine predstavljale zakone koji su bitni za naše pridruživanje Uniji. Druga vlada Vojislava Koštunice je donela odluku o prihvatanju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, ovlastila čak potpredsednika vlade da ga potpiše. Sporazum je parafiran. Kako je to, dakle, DSS vodio antievropsku politiku?

Odakle onda duvaju takvi vetrovi?
- Do problema u našim odnosima je došlo kada je Unija donela odluku da pošalje nezakonitu misiju na Kosovo i Metohiju, misiju koja krši član 53 Osnivačke povelje UN, misiju koja sprovodi Ahtisarijev plan koji niko nikada nije usvojio. I mi sada samo tražimo od Unije da se izjasni da li je za odnose sa Srbijom u njenim međunarodno priznatim granicama, ili hoće da je osakati! Ne mislim da je „evropejstvo“ da se prihvata nepoštovanje prava i zakona i otimačina teritorije. Ne mislim da je „evropejstvo“ da se stvari rešavaju silom. Ne mislim da „evropejstvo“ uključuje repriziranje Minhenskog sporazuma i imitiranje Brežnjevljeve doktrine. Ako nisam u pravu, ako je sve to „evropejstvo“ - onda to nije ono u šta ja verujem!

Komentari

Greska koju je napravio Kostunica,ali ne svojom krivicom vec krivicom ucena od strane Tadica,DS i G17+,su iste greske koje je napravio Milosevic prilikom potpisivanja Kumanovskog sporazuma.
Tadic i njegovi rade to pametnije i tako dolaze do svog cilja,cilja totalnog rasturanja Srbije.Milosevic da je igrao na vreme bar jos deset dana da je izdrzao ucene i da se nije prepao svojoj guzici,NATO fasisti su bili primorani da obustave sami od sebe bombardovanje jer javno mjenje na zapadu pocelo je da puca na svim savovima.Da je to tako bilo danas bi Srbija imala totalnu kontrolu nad Kosovom.
Medjutim zapad je ostvario za ovih devet godina skoro 80%svojih ideja o rasturanju Srbije.Tu pomoc je imao pocev od Djindjica pa danas do Tadica,medjutim nisu se nadali da ce da nalete na jedan kamen spotinjac koji se zove Vojislav Kostunica.DSS iKostunica su mozemo slobodno reci iako pod rucnom povukli poslednju borbu opstanka Srbije i Srbskog naroda.Po mom misljenju ovaj potez Kostunica je trebao napraviti ne juce vec dan posle presednickih izbora,mada je i na tim izborima napravio gresku,gresku koja mu danas otvara oci.Oni DS i Tadic su ga ubedili da dolazi do katastrofe ako pobedi Nikolic,mada ta katastrofa je bila neizbezna i sa njegovom pobedom,samo razlika u tome je sto Tadic je bio u sve to upucen,a imao je obavezu da ubedjuje Kostunicu i narod da mleko vise nije belo medjutim crno.Da je Kostunica reagovao mesec dana pre proglasenja Kosova kao samostalne drzave i napravio drzavni puc uz pomoc Radikala,danas Srbija bi imala Kosovo onako kako je imala po rezoluciji 1244
,u tom slucaju EU nebi spomenuli ni S od samostalnosti Kosova.Trebalo je samo izvrsiti mobilizaciju i uvesti ratno stanje,puske na gotovs i tacka.Niti bi bilo rat niti bi bilo samostalnog Kosova.
To nisu samo moji pogledi vec sam posmatrao i pratio vise politickih tribina,gde se neki analiticari pitaju dali je moguce da Srbija bude tako lagano bacena na kolena.Odgovori su bili uvek isti i potvrdjivali su ono sto ceo svet zna da Tadic i zapad koji mu je nudio logisticku podrzku su ti koji su rasturili Srbsku vojsku a ujedno i Srbiju.Pogledajte njegove nastupe covek je izgubio kontrolu,svaki njegov nastup je sve vise histericniji,ponasa se kao neko kome ne dolikuje da bude presednik jedne drzave.
Zivim u nadi da gospodin Kostunica u dva minuta do dvanaes zaustavi ovaj voz koji gazi Srbiju i Srbski narod.
Velika podrska buducoj vladi ,vladi nacionalnog spasa,a smrt svim kvinslizima pocev od glave Borisa Tadica pa na dole.
Kosovo je Srbija-Do godine u Pristini

Svaka cast na komentaru gospodina Strahinje Kovacevica. Tako razmisljaju prave patriote...

G. Kovacevicu, trebalo bi da znate da budalcine Klinton i Klark ne bi prestali da bombarduju Srbiju dok je u njoj kamen na kamenu. Milosevic je na zalost jako kasno potpisao kapitulaciju. Da je imao ista u glavi do bombardovanja ne bi ni doslo.

Pricas samo da se prica.Bombardovanje je placeno narkoparama i koliko para toliko muzike.Dakle zapad u kojem zivim zato sto jos uvjek moram radi za pare a Kosovo i Metohija je na putu od Avganistana preko turske i makedonije do Kosova iMetohije.Zato je Avganistan prvi priznao Kosovo pa poslije turska.Dali znas da je proizvodnja droge u Avganistanu porasla za200procenata od ulaska amera u Avganistan . Albanci to rasprodaju po cijelom svjetu i tudjim zivotima placaju holbruka,olbrajt a mozda i tebe .Objasni formulu kako bi se to izbjeglo kad je unapred placeno.Pozdrav iz Skandinavije vama koji znate kako je u eu bolje od nas koji zivimo ovamo!!!!

Gospodine Brane izvinite ali moram vam reci da niste apsolutno upucene u dogadjaje tog vremena.Ja sam sticajem okolnosti bio u to vreme na zapadu,i napravio u ono vreme jednu enciklopediju od 48 VHS po 4 sata video zapisa,ako ste zainteresovani za tu enciklopediju mogu vam proslediti bez ikakve novcane nadoknade.Sada je ona obradjena i nalazi se na nekoliko disketa.Mi tu nismo nista mogli,kao sada trenutno sto nesta mozemo uraditi,vec je (nedaj Boze)kasno,oni su to hteli i zeleli.Ja sam u vise navrata na vise medijskih mjenja objavljivao tekstove (unapred nekoliko meseci pre izlaska u javnost)da ce jedna medijska kuca objaviti komentare i emisije o Djindjicu i Silerovoj i njegovim prijateljima.Rusi su dobili ogromne pare a lobisti su za uzvrat dobili samo jednu mrvicu u na glavnoj Ruskoj televiziji.Ta vest je odjeknula Evropom ne sto su lobisti hteli,vec sto su mocnici zapada tako hteli,a iza ledja je spremano ono sto nam je spremljeno.Tadic i ostali Brankovici,ne vidi da im u podrumu gori a vide kako Rusi govore istinu za Djindjica,a poznato nam je da istina najvise boli. Da skratim javite mi se gospodine Brane ako nekada pogledate moju enciklopediju pa onda mozemo da komentarrisemo,ali da biste to gledali morate imati 4 jaka tolmacai poznavaoca stranih jezika.hvala

Hej Strahinjo tvoje ime me podsecha na one strashne lutke shto se stavljajju na njive ili bashte . Jako si pametan,pravi politichki analitchar i seljachki patriota Nove Srbije. Znash kad che Kosovo biti zajedno sa Srbijom,ha? Veoma skoro,kad sve bude kao shto treba i to po planu. Mi shiptari /albanci ili arnauti svejedno isto smo potomci Ilira stvorimo novu i vechu Iliriju u EU,a vi srbi MARSH NATRAG u Novu Srbiju tamo negde u Sibiru odakle ste i doshli ovde na Balkansku Polustrovo.

Slazem se sa tobom Strahinja 110% to su reci pravog patriote! Svaka ti cast!!

U pravu ste Koštunica je MORAO ranije da se opameti

Tačno je to za Kumanovski sporazum, nikad to ne treba oprostiti Miloševiću

pa, ako ti budes prvi na crti s puskom - jos bi i razmislili o ratu. dosta nam je bilo 20 godina zivota u strahu od mobilizacija i ginjenja. aman vise!

Procitao sam vas komentar, i cudim se otkud tolika mrznja kod svih nas. S vremena na vreme cujem da neko kaze nesto pametno, a potom odmah "zaglupi" govorom mrznje. Nama Srbima nema pomoci dokle god se delimo na patriote i izdajnike...na srbe i ne-srbe...

Ljudi shvatite da bismo ziveli bolje moramo da pocnemo da se delimo na radnike i neradinke. Kad u Srbiji bude bilo vise radnika od neradnika, verujte da ce nam biti bolje. Zaboravite na Amerike, Evropske unije i razno razne Rusije. Zaboravite na DSS, DS, Radikale i ostala smesna partijska imena (G-17)...Nema nam od njih svih pomoci. Svi oni gledaju svoje interese a mi ih i ne zanimamo.

A sto se tice tvog patriotizma Strahinja i ovih tvojih navijaca, na srpskom se kaze Gospodin Strahinja a ne Mr. Strahinja kao sto si se potpisao.

PRR

Mr.Kovacevic, jos se potpisao pravim imenom, Svaka vam je na mestu, to moze da tako napise i komentarise samo visoko obrazovan Mr. U pravu ste! Za Srbiju je samo jedini spas, KOSTUNICA, BOG DA NAM GA SACUVA

Bravo Srahinja. Originalno i istinito. Ovi komentari sto su protiv i dolaze is DS su prepisani iz zapadnih novina i misljenja su Rena, Rajsove, Solane i drugih "analiticara". Zalosno.

Polutao si malo ali si zaboravio josh jednu veoma vazhnu chinjenicu.KOSOVO I SRBIJA biche zajedno uskoro che sve biti ILIRIJA zapamti to dobro. NOVA lLIRIJA i to vecha nego ona stara ako si je ikad nauchio u shkolu. Historia ne pochinje od Sv.SAVE a neche se zavrshiti do zadnjeg albanaca potomaca ILIRA.

Pa zasto ne idete na Kosovo Strahinja i branite Srbe kada ste toliki patriota. Pre nego sto pocnete da prozivate ko je kvisling i izdajica mozda da se zapitate sta ste to vi uradili da Kosovo ostane u Srbiji. Sebe predstavljate patriotom zato sto pozivate na ubistvo i linc ljudi iza kojih stoje 2.5 miliona Srba. Mozda da pobijete prvo tu sacicu miliona ljudi pa da onda krenete na predsednika jer ste vi u pravu, a oni nisu. Politika o kojoj vi govorite je ista prazna politika koja je porazila ovu zemlju sa Milosevicem i Seseljem na vlasti. Nije zapad rasturio Srbiju nego ti isti Milosevici i Seselji. Verujem da ste i tada iz svoje sobe vikali na televizor ubi, ubi. Taj voz koji gazi Srbiju je odavno protutnjao i vase udaranje po grudima nece nista promeniti. Srbija je od 1990 izgubila sve ratove koje je vodila prevashodno na frontu. Da li mislite da je neophodno povesti jos jedan, protiv ostatka sveta? Da je Kostunica kojim slucajem uveo ratno stanje danas ne bi bilo ni Kosova ni Srbije ni Kostunice. Mozda bi trebali da budete upuceniji u istoriju i procitate malo o kralju Petru i kralju Aleksandru i na koji nacin su oni napravili Srbiju modernom, ekonomski naprednom i vojno jakom. Ali sumnjam da je knjiga bliska vasem primitivizmu i sumnjam da ce te ikada razumeti zasto je bitno da nasa deca zive bolje nego mi, ili pak mislite da je zivot dece u Palestini pod Hamasom pravo detinjstvo. Na kraju vam savetujem Strahinja da za potrebe ove zemlje, a da dokazete vas patriotizam, ztrvujete malo sebe i odete u biblioteku da naucite nesto, domovina se ne brani samo oruzjem.

Molim vas postovana redakcijo da mi date obrazlozenje ako ne objavite moj komentar,zbog cega?
nadam se da je u toku obrada i da ce biti objavljen,sa velikim postovanjem mr.Strahinja Kovacevic.

Popovicu, mislim da smo mi taj film gledali vec nekoliko puta. Neko u Srbiji misli da ce on postavljati uslove zapadnom svetu. Pametni su svesni kako se to zavrsilo, budale veruju da ce ovaj put biti drugacije, a zasto to veruju ne kazu i niko pametan ne shvata. Prazna lupetanja, daj bre covece samo nemoj ti da da nas branis, propascemo nacisto.

a sta da uradimo, da s predamo i prodamo bez ispaljenog metka ?

A ti si kao pametan????

Muka mi je da citam nagvazdanja jednog od klonova Vojislava Kostunice.

A zasto citas? Imas B92 i "Blic" pa uzivaj u lupetanjima Tadicevih "klovnova". Ovaj "klovn", kako ga nazivas, bio je jedan od najvecih sportista ove zemlje. Imaj bar malo postovanja, jer on ima vise skole nego ti godina.

Osim ljigavih odgovora da li Gospodin ima i objasnjenje sta to Srbija hoce sa dva miliona Albanaca koji su tamo nastanjeni i kako misli da ih privoli da saradjuju sa srpskom vladom po pitanjima integracije. Da li to sto je DSS/SRS/NS platforma o "integralnoj" Srbiji sa Kosovom podrazumeva samo crtu na karti ili ima i neko skriveno znacenje koje je ostalo "drzavna tajna". Ili je sve ovo priprema da milion veljoboraca pregazi preko Kosova do druge strane crte?

Evo ja cu da ti odgovorim: sve ILEGALNO useljene Siptare vratiti u Albaniju, ili odakle su vec dosli. O trosku drzave. Drzavljani Srbije siptarskog porekla imaju pravo da zive, rade i placaju porez Srbiji, kao i svaka druga nacionalna manjina na svetu.

Jos je zima, mozga ces u martu mesecu da se probudis iz zimskog sna???!!!

Naredjenje, izvrsenje Vanja. Odmah tako i uradi. Do podneva sve da bude gotovo. A posle da vidimo imas li jos koje fenomenalno resenje da sredimo ceo svet. Uzgred, sta pusis? Sta god, ostavi, ocigledno ima uticaja.

Ja sam mislio da za liberalne-demokrate nacionalnost nije vazna. Po tvojoj analogiji, odmah treba sa se odreknemo dela Vojvodine gde su Madjari u vecini. I sve druge "demokratske" zemlje treble bi da se odreknu tritorija gde zive druge nacionalnosti. ali, nesto im nije bas po volji, nego bi radije da Srbiju lise Kosova i to sve u cilju razvoja demokratije u Evropi.

Verovatno intervju sa Ministrom uzeli pre nego da bude Kosovo Nezavisno, jeste li rekli da je Kosovo Nezavisno nije vise u pitanju Minhenski sporazum.

Pitam 47% srpske populacije sta vam evropska unija nudi, sta su djindjic, tadic, dinkic i ostali evropejci dobili od evrope i sta ce sljedece evropa i amerika u koje slijepo vjerujete da vam otme. Prodati cete sve sto imate za saku dolara

Zone,
Nece niko da prodaje Srbiju - ni Evropa ni Amerika - vidis da ovi nasi sto nas brane rasprodase sve. Zato im i treba jos malko izolacije - da odrade krcmljenje do kraja - pa posle neka Srbija ide u Evropu ili Kinu - njima je svejedno.

Ne znam o kakvom Minhenu gospodin Popovic prica, ali na ovoj slici on deluje kao da je izasao iz Minhenske pivnice.
U svakom slucaju DSS je popio svoje, platili su cenu onome sto nas narod prosto naziva: "sedenje na dve stolice". Posto nemaju dovoljno veliku pozadinu da sednu na obe, propali su izmedju, u cucavac. Kostunica i nije imao mnogo izbora, nego da pusti vodu.
Vreme je da nasi politicari shvate da nema vise sedenja na dve stolice, Srbija je na istorijskoj raskrsnici. Zapadna Evropa se sluzi takozvanim pristupom u prijem u pripremnu cekaonicu, za pravu cekaonicu, za eventualnii prijem u pripravnicko clanstvo u e"U", kao "sargarepom", kako bi Srbiji otkinuli "extremitete", da bi kasnije mogli bezbolno da dotuku "batinom" bezivotno Srpsko "truplo"!
Mozete li da zamislite kakva bi danas bila Rusija sa Jeljcinom ili Gorbacevim na celu- ne bi bila vise Rusija. Tako je i sa Srbijom, sutra sa Tadicem ne bi bilo vise Srbije.
Mozda bi se taj politicki "patrljak" zvao Sumadijska Federacija", "Beogradski Pasaluk" itd, i Dinkici i Sutanovci bi i dalje bili ministri, ALI VISE NE BI BILO SRBIJE!
Srbija ako zeli da opstane kao drzava, mora da opstane u svojim drzavnim granicama, mora da ima svoju Srpsku Vojsku, da sacuva svoje Srpske Svetinje na Srpskom Kosovu i da potpisuje Svoje Srpsko Ime Srpskom Cirilicom!
A onda ako nas takve, Srpske i ponovo Srpske, Devijantna Evropa prizna, mozemo joj dozvoliti da nam se pridruzi, ako ne neka se nose nazad u svoju Minhensku Pivnicu- a sa njima i svi oni koji zive u zemlji Srbiji, a kojima ove reci Srbija i Srpski bodu oci!!!

Citam i ne mogu da se nacudim! Sta zele Srbi? Da ocuvaju drzavu? Kako ocuvati nesto sto je prodato, pokradeno i ono sto je ostalo krade se i rasprodaje dalje! Kako kada su SVI politicari izdajnici NASE zemlje! Ispiraju mozak narodu, pricaju im bajke, pripremaju narod psihicki na gubitak svega sto se jos zove Srbija, pripremaju nas dok ne resigniramo, a vec smo resignirali, ko prezivi pricace nekim generacijama, ako ih bude.
Sledeci problem je sama nesloga i podela srpskog naroda, grupisanje po nekom politickom misljenju, milion politickih stranaka pa koljite se medjusobno narode i ne treba vam EU i NATO da vas bombarduju. Kamo lepe srece da Berlinski zid srusili nisu, ne bi Nemacka bila to sto je sada, kamo srece da izdajnik Gorbacov, danas "pocasni gradjanin EU, nije izdao Sovjetski savez, da nasa crkva nije huskala Srbe protiv Jugoslavije, kamo lepe srece da Srbi makar jednom u svojoj istoriji ne unistavaju sami sebe, imali bi sada i Srbiju sa Kosovom, ovako nece biti nicega. Kada bude kasno primetice Srbi opet svoju gresku i traziti zrtvenog jarca. Za sada im je to Milosevic a i mrtav je ocigledno jaci nego svi zajedno! Na zalost bio je sposoban politicar ali u pogresno vreme. Dobro bi bilo da iz groba ustane mozda bi se srbi ujedinili! Nije moj otac bez razloga za cetiri S na grbu govorio da pored onog "samo Srbin Srbina spasava", postoji i ono drugo " SRBIN SRBINA SEKIROM SECE".
Bravo dragi zemljaci samo nastavite tako, sigurno ce biti bericetno i krvavo, ostace generacijama samo trag krvi kao i uvek do sada! Mozda tako mora jer mozak narod ne zna da koristi! Na veliku zalost Srbije!
Pozdrav zemljaci!