utorak 8. januar 2008.
RSS
• Ekonomija •
Početna > Ekonomija > „Tigar“ prodaje manjinski udeo u zavisnim firmama

„Tigar“ prodaje manjinski udeo u zavisnim firmama

PIROT - Upravni odbor korporacije „Tigar“ iz Pirota doneo je odluku o sazivanju vanredne Skupštine akcionara za 27. februar ove godine na kojoj će se naći odluka o prodaji 30 odsto udela „Tigra“ u zajedničkom preduzeću sa francuskim „Mišlenom“ do 2010. godine. Na sednici će se razgovarati i o prodaji dela infrastrukturno uređenog zemljišta na lokaciji „Tigra“, odnosno prostoru gde se nalazi postojeća fabrika auto gume, saopšteno je iz pirotske korporacije.

Na poslednjoj sednici Upravnog odbora od 28. decembra prošle godine usvojen je Poslovni plan za korporaciju i sva zavisna preduzeća za period 2008-2010. godine. „Usvojeni plan predviđa intenzivan razvoj celokupnog poslovnog sistema“, ističe se u saopštenju i dodaje da „će osnovni akcenat u navedenom periodu biti izlazak iz projekta gde je korporacija manjinski partner i jačanju preduzeća u kontrolnom vlasništvu, kao i na osvajanju novih programa koji garantuju lidersku poziciju“.

- Imajući u vidu manjinski status u zajedničkom preduzeću, kao i investicione planove „Mišlena“ kao većinskog vlasnika, odnosno trend razvoja koji pokazuju ostala zavisna preduzeća u kontrolnom vlasništvu, UO korporacije smatra da će ova odluka doprineti bržem razvoju čitavog poslovnog sistema i preporučuje Skupštini prihvatanje ovog predloga - navodi se u saopštenju.

UO korporacije „Tigar“ saglasio se sa opštim uslovima za realizaciju transakcije godine i dao saglasnost za definisanje ugovora sa strateškim partnerom u programu obuće, a na osnovu dostavljenog pisma o namerama, saopštio je Centar za komunikacije „Tigar“ korporacije.