utorak 8. januar 2008.
RSS
• Reflektor •
Početna > Reflektor > Neostvareni san Bata Đoše

ISTRAŽIVANJE: Estrada i politika pred izbore uvek idu ruku pod ruku (1)

Neostvareni san Bata Đoše

Marija Šerifović je ovom prilikom otvoreno stala uz Tomislava Nikolića (SRS), baš kao što će Svetlana-Ceca Ražnatović još jednom biti uz Velimira-Velju Ilića (NS). Nije to ni prvi, a verovatno ni poslednji put da bez estradnih faca nema ni pravih izbora u Srbiji, s tim što su mnogi od njih u prošlosti menjali partijske dresove češće nego - veš!

Tačno je da bez prepoznatljivih estradnih ličnosti nema izbora, kao što ni poznate face sa muzičke ili neke druge umetničke scene ne mogu bez - izbora! Među njima, svakako, najinteresantniji su takozvani - estradni politički kameleoni, koji od izbora do izbora stalno menjaju stranačke dresove. Zabavljači, pevači, glumci, svirači i silikonske lepotice će i pred ove predsedničke izbore potražiti svoje stare, a većina i nove mentore na srpskom političkom bunjištu. Ko je sa estrade u prošlosti za koga i koliko puta politički „navijao“ i ko su, ustvari, bili ti „prevrtljivci“ ili „preletači“? Doduše, u Vujaklijinom rečniku nema valjanog izraza ili objašnjenja za pojam „preletača“, mada se zna da je reč o onim pojedincima koji se okreću kao limeni petlovi na dimnjaku, pošto su uvek u pravcu gde duvaju povoljni i profitabilni politikantski vetrovi.

Tako je, popularni glumac-komedijaš i naturščik Bogoljub Mitić, poznatiji kao Bata Đoša, u svojstvu člana SPO-a (od 1990) učestvovao u onim čuvenim beogradskim osmomartovskim demonstracijama, predvođenih Vukom Draškovićem. Neko vreme je zatim bio opijen diktaturom vladajuće koalicije SPS-JUL, da bi onda, za pozamašnu svotu novaca, snimio reklamni spot za tadašnjeg predsedničkog kandidata Marijana Rističevića i njegovu Narodnu seljačku stranku, čiji je slogan bio: „Da se selo pita“. Ali, Bata Đoša se tu nije zaustavio. Naime, ovaj novokomponovani „estradni Čkalja“ javno se hvalio učinkom u G17 plus i njihovim rejtingom duž „južne pruge“. Vremenom je priznao da se razočarao u „Dinkića i drugove“, koji su ga, navodno, „zeznuli i šutnuli iz partije“, pa tako nije ni postao prvi čovek opštine rodnog Despotovca. Sada, kada je osnovao stranku Pokret za Jug Srbije, uporno traži koalicionog partnera i tipuje na - SPO, očekujući da će se uz njihovu pomoć dokopati tako željene poslaničke klupe.

- Pa kada su u njih mogli Bata, Berček, Leka, Neda i Lidija, ne vidim ni jednog razloga zašto i ja, bar jednom, ne bih mogao - kaže Bata Đoša.

Kontroverzni roker Velibor Miljković alias Toni Montano je promenio članstvo u nekoliko partija, a sve u nastojanju da se dokopa bilo kakve vlasti u Srbiji. Na njegovu žalost, nije se pomakao dalje od početka. Prvo je bio u Stranci srpskog jedinstva, zatim postaje vatreni poklonik koalicije SPS-Jul, pa onda samo SPS-a, da bi danas, već pomalo estradno zaboravljen, priznao da opet ima „pakleni plan“.

Komentari

"Osmomartovskim demonstracijama"? Kojim? Onim Klare Cetkin? ;-))
Ipak, da jednom pohvalim Glas jer ste posteno napisali da je vlast SPS/JUL bila diktatura. Jos kada za list ne bi "pisale" udarne pesnice tog rezima, kao sto je npr. U. Mrdic, bivsi telohranitelj Baneta Ivkovica.

Gospodine Aćimoviću,demonstracije marta 1990. godine su se održale
devetog a ne osmog marta.

Covek da se ZGROZI? Ali Takvi smo mi Srbi u VECINI. Mi imitiramo GOLUBE PREVRTACE a da je to tako dokaz je i ovaj clanak o nASIM ESTRADNIM UMETNICIMA KOJIMA NISTA NIJE TESKO DA PRELETE IZ JATA U JATO , naravno sto dakazuje da u stvari nista ne razmisljaju a najmanje da imaju svoje misljenje i VIZIJU o buducnosti Srbije,vec im je u interesu da nesto UGRABE -UCARE kroz clanstvo u stranci i njeno propagiranje sto im je moguce kao ESTRADNIM ZVEZDAMA , kroz LOSE MEDIJE KOJIMA JE SRBIJA PUNO KO OKO?
laky

ehehhee..pa kakve veze ima to sto neko menja politicka misljenja?? Mnogi su nekada bili veliki komunisti a danas demokrate ili radikali....ne menjanje misljenja prerasta u iskljucivost,tako da je dobro da se s vremena na vreme malo korigujemo..... A sto se tice ovih estradnih faca,ne cude me.Radi se o interesu.Posao kao i svaki drugi,pa sto ne iskoristiti sve mogucnosti...

Naravno da je stala uz njega , FACE su obadvoje...