utorak 8. januar 2008.
RSS
• Reflektor •
Početna > Reflektor > Neodoljivo bi čitao i telefonski imenik!

Večeras Rade Šerbedžija ima još jedan koncert sa prijateljima u Centru „Sava“

Neodoljivo bi čitao i telefonski imenik!

Nastupi hrvatskog glumca Radeta Šerbedžije, koji se sve češće u poslednje vreme okreće šansoni i čije su uloge svojevremeno obeležile kinematografiju i pozorišni život mnogih scena sa prostora bivše Jugoslavije, osmišljeni su kao svojevrsna nostalgična „plovidba“ kroz melodije i stihove karakteristične za naše podneblje

Posle nastupa u Centru „Sava“ 30. decembra, kada je oduševio brojnu publiku, glumac Rade Šerbedžija na istom mestu, uz brojne goste i prijatelje, ima večeras zakazan još jedan koncert.

Uz glumca će na sceni, kako je najavljeno, i ovoga puta biti pijanista Jure Ivanušević, zatim bivši gitarista grupe „Leb i sol“ Vlatko Stefanovski, ali i njegovi drugari iz Bosne i Hercegovine Kemal Monteno i Maja Tatić, kao i istarski sastav „Livio Morosin bend“, odnosno grupa „Apsolutno romantično“ iz Novog Sada.

Oni koji su imali to zadovoljstvo i sreću da koncert nazvan „Rade Šerbedžija i prijatelji“ vide pre nešto više od nedelju dana, poželeće i večeras da se nađu u Centru „Sava“, pošto između dva beogradska gostovanja ovog svestranog umetnika prođe i više od godinu dana. Taj prethodni tročasovni koncert ulepšao je svojim prisustvom i „panonski mornar“ Đorđe Balašević, koji je bio Šerbedžijin gost iznenađenja. Hoće li se nepredvidivi Balašević još jednom iz Novoga Sada uputiti u Centar „Sava“, ostaje večeras da se proveri. Pa ipak, ono što će ovom prilikom biti sasvim izvesno odnosi se na gosta iznenađenja ili specijalnog gosta, svejedno, koji će Šerbedžiji kao domaćinu svakako uveličati koncert. Reč je o njegovom dugogodišnjem prijatelju Predragu Cunetu Gojkoviću, interpretatoru narodne muzike, koga glumac u ovakvim prilikama odavno priželjkuje pored sebe na sceni, što mu se večeras i ostvaruje.

Inače, ovi nastupi hrvatskog glumca Radeta Šerbedžije, koji se sve češće u poslednje vreme okreće šansoni i čije su uloge svojevremeno obeležile kinematografiju i pozorišni život mnogih scena sa prostora bivše Jugoslavije, osmišljeni su kao svojevrsna nostalgična „plovidba“ kroz melodije i stihove, karakteristične za naše podneblje. Neke je „pozajmio“, a mnoge od njih je, što je možda manje poznato, sam napisao i snimio za CD. Pored poslednjeg albuma „Orihi orihi“, Šerbedžija je objavio nekoliko ploča, koje su doživele dobar prijem kod njegovih poštovalaca. To se pre svega odnosi na „Mnoge smo i mnogo voleli“, „Ne daj se, Ines“, „Ne budim je tek tako“, „Neću protiv druga svog“ ili „Zaboravi“. Mnoge pesme sa tih ploča, ali i mnoge druge, Šerbedžija izvodi sa takvom lakoćom i šarmom da ne čudi tvrdnja jednog novinara koji tvrdi da bi Rade podjednako bio neodoljiv i da „čita telefonski imenik“!

Kako Šerbedžija voli nastupe u svim eks jugoslovenskim krajevima, početkom aprila pojaviće se i na bosanskom Radijskom festivalu, gde je prijavio učešće sa duetskom pesmom, koju će izvesti sa Banjalučankom Majom Tatić, inače nekadašnjom predstavnicom BiH na takmičenju za Pesmu Evrovizije. Biše to događaj vredan pažnje za tamošnje festivalske prilike, ali i za sve iskrene ljubitelje njegove pesme. U međuvremenu, očekuju ga holivudske obaveze, s obzirom na to da je u Americi već stekao ugled glumca koji može sve da odigra!