petak 7. decembar 2007.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Jelena pomaže deci i mladima

Najbolja srpska teniserka zvanično postala nacionalni ambasador Unicefa

Jelena pomaže deci i mladima

Najbolje rangirana srpska teniserka i treći reket sveta Jelena Janković juče je i zvanično postala nacionalni ambasador Unicefa za Srbiju. Jelena je poručila da će se potruditi da opravda poverenje i mladima ukaže na zdrave stilove života.

- Sport obezbeđuje zdrave alternative za nezdravo ponašanje, poput zloupotrebe droge, alkohola, duvana. Kada su mi ponudili da postanem ambasador Unicefa, rado sam prihvatila ponudu, jer je pravo na zdravlje jedno od osnovnih dečijih prava i svi moramo da pomognemo da takav način života bude izbor dece i mladih ljudi - poručila je Jelena.

Srpska teniserka ističe da je od posebne važnosti da se mladi pravovremeno informišu o brojnim pitanjima koja su važna za njihov pravilan razvoj.

- Već više od pet godina Unicef u Srbiji radi na programima za mlade i mnogo toga korisnog je urađeno. Nadam se da će moja podrška biti dodatni podsticaj da zdrav način života postane široko prihvaćen i popularan među mladima u našoj zemlji - dodala je Jelena.

Zamenik šefa kancelarije Unicefa u Srbiji Marija Luisa Fornara kaže da je uverena da će Jelena značajno doprineti pozitivnim promenama u Srbiji po pitanju prava dece i mladih, a i podsetila da se Jankovićeva pridružila ranije inaugurisanim nacionalnim ambasadorima Unicefa u Srbiji Emiru Kusturici, Aleksandru Đorđeviću i Ani Ivanović.